Bijgewerkt: 13 augustus 2022

Middenweg 278 - 1960

Foto's -> Middelpolder -> Middenweg

Middenweg 278
(Bron- Eigen collectie-particulier)
Tekening Douwe van der Leest


Middenweg 278

Arie van Noord woonde met zijn echtgenote mevrouw H.P. van Noord – Verbruggen aan de Middenweg 278. Het perceel omvatte een woning, bedrijfsgebouwen, erf, opslagterrein en weiland en stond kadastraal bekend als Sectie I nr 2696. Hij hield hier een veehouderij en een handel in oude metalen. De heer van Noord sr  had woningen gebouwd op niet toebehorende grond. Dit was van de heer N. Blokhuis. Het betrof  woningen aan de Bankrasweg nrs 25 en 26. Arie sr heeft de woningen geschonken aan zoon Arie van Noord jr, die aan de  Middenweg 278 woonde. Beschreven staat dat G. van Noord - de Groot,  J. van Noord – Pieterson,  A. van Noord – Verbruggen en M. van Noord geen bezwaar maakten. Dit waren vermoedelijk zussen en een broer van Arie sr.
Bankrasweg nr 25 werd verhuurd aan de heer G.J. Pieterson voor ƒ 3,50 en nummer 26 aan de heer J.H. Kouw voor ƒ 4,00 per week.

Middenweg
(Foto Amstelveenweb.com - A.A. Sluijs)

Het huis aan de Middenweg 278 in de zomer, vrolijk plaatje en prachtige beplanting


Aankoop Gemeente Nieuwer-Amstel
De heer van Noord jr wilde zijn perceel aan de Middenweg verkopen aan de Gemeente voor ƒ 105.000,-. Hij kon buiten de gemeente een ander bedrijf overnemen. Of de Gemeente deze som heeft betaald is onduidelijk.

De Gemeente had de woningen aan de Bankrasweg nodig voor realisatie van stedelijke bebouwing met wijk en wegen, parken en groenstroken. Omdat de woningen waren gebouwd op niet toebehorende grond, werden ze zonder tegenprestatie door Arie jr overgedragen aan de Gemeente. Ook dit verhaal klopt niet helemaal omdat nr 25 wel werd gesloopt, maar er toch weer een mooi huis op de grond is gebouwd!

Middenweg
(Foto Amstelveenweb.com - A.A. Sluijs)

Huis Middenweg 278 in 1962


Middenweg
(Foto Amstelveenweb.com)

Overlijdensbericht Arie van Noord


Bron: Gemeentearchief Amstelveen: Invnr 322 IV

Weet u meer over het huis van voorheen en over de familie van Noord, en/of heeft u nog leuke anekdotes, foto's van de familie of omgeving
mail het naar: Stefan van Amstelveenweb met dank.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Middelpolder