Bijgewerkt: 10 augustus 2022

Middenweg 6-8-12-14 - 1962

Foto's -> Middelpolder -> Middenweg

Middenweg 6-8-12-14
(Bron: Amstelveenweb.com - A.A.Sluijs)

Op deze foto zijn van rechts naar links de huizen te zien:
nummer 6 en 8 van dhr Hennipman, 12 en 14 onder een kap van mevrouw Hazeleger en nummer 16 van dhr Olij.

De woonhuizen nummer 6 en 8 waren in het bezit van de heer Jacob Hennipman. Hij was veehouder en geboren te Ouder-Amstel op 27 mei 1892. Hij verhuurde de woning van nummer 6 aan de heer B.L. Compier voor   8,10 per week.

De oppervlakte van beide woningen was ongeveer 600 ca en bestond uit erf, sier- en moestuinen, waarop een dubbel woonhuis met schuurtjes en agrarische opstallen. Het dubbele woonhuis was uit steen opgetrokken en met beschoten pannen op een Manaardekap gedekt. De woningen bevatten op de begane grond een gang, een trapopgang naar de verdieping, twee kamers en-suite, keuken met granito aanrecht en privaat. Tevens was er een droogcloset in nummer 6.
In de kap bevatten de panden een zolder, waarop met houten schotwerk twee slaapkamers waren afgetimmerd. De buitengevels waren van spouwen voorzien, de vloeren van hout en de vertrekken niet geplafoneerd. Bij elke woning behoorde een houten geriefschuurtje met betonnen vloer en aangesloten op het electrische net. De woningen hadden een inhoud van 366 m3, de schuurtjes van 34 m3. Allen waren goed geconstrueerd, aangesloten op de waterleiding en het electrische net.

Op het erf van de woning van nummer 6 stonden enkele losse houten hokken, die door de huurder van de woning zijn gesticht. Voorts staan op en om het erf 2 oude halfstam vruchtbomen, 7 Canada's, 1 fijnspar, 1 kastanje, 1 eikje en enkele sierheesters.
De agrarische bedrijfsopstallen bestonden uit een uit steen opgetrokken en met onbeschoten pannen gedekte veestalling met betonnen vloer en groep, betonnen spoelbak en houten zoldering, aangesloten op de waterleiding en het electrische net, waarvan de inhoud 360 m3 bedroeg en welke plaats bood aan twaalf stuks vee. Bij de stal was een gierputje van 1 ring. Verder stond er een hooiberg van 27 m2 met 4 houten roeden en een gegalvaniseerde ijzeren golfplaten kap. Tevens nog een gegoten betonnen silo van 5x5 m.

Er was een wagenberging, deels uit steen, deels uit met cement bepleisterde houten wanden opgetrokken, een machine berging en een paardenbox, respectievelijk met een inhoud van 61 m3 en 66 m3. Ook was er een stenen varkensstal met beschoten pannen gedekt en met een inhoud van 51 m3. Al deze opstallen waren goed geconstrueerd en in goede staat toen de Gemeente een taxatie maakte.

Foto Amstelveen
(Bron: Eigendom Collectie - Particulier)

Kadastertekening van de diverse woonhuizen en de landverdeling,ten tijde van de verkoop:
Middenweg nr 6 en 8 zijn eigendom van dhr J. Hennipman
met huurder van nummer 6 dhr J.L.Compier, in nr 8 woonde dhr J.Hennipman zelf.
Middenweg nrs 12 en 14 = twee onder een kap van mevrouw Hazeleger
met huurder op nr 12 dhr A.Poppen en op nr 14 dhr E.Bernhard.


Aankoop Gemeente Nieuwer-Amstel
Lees over de aankoop van de beide panden bij Middenweg nr 8.

Informatie uit taxatierapport Gemeente Nieuwer-Amstel 63/5

Weet u meer over de huizen van voorheen, en/of heeft u nog leuke anekdotes, foto's van de familie of omgeving
mail het naar: Stefan van Amstelveenweb met dank.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Middelpolder