Bijgewerkt: 22 april 2024

Open Tuindag - 2007

Foto's -> Gebeurtenissen -> Wester-Amstel

Open Tuindag
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Planten in de kruidentuin van Wester-Amstel

Een plantenfeest op de buitenplaats Wester-Amstel
De vrijwilligers van de Tuingroep van Vrienden van Wester-Amstel onderhouden het stuk 18de-eeuwse tuin met een keur aan plantenrassen van destijds. Nu dit jaar de 300ste geboortedag van Carolus Linnaeus (1707-1778) wordt gevierd, leek het de vrijwillige hoveniers gepast om te zijner ere een feestelijke dag te organiseren.

Wester-amstel Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Buitenplaats Wester-Amstel


Tenslotte staan er op Wester-Amstel planten die Linnaeus in Nederland beschreef. Opgepotte jonge plantjes en zaden uit de kruidentuin en de groentetuin waren te koop voor een klein prijsje, bijna allemaal planten uit de tijd van Linnaeus.

kruidentuin Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

De kruidentuin van Wester-Amstel


Over de man die gedurende zijn leven 7000 planten beschreef en een systeem van naamgeving en indeling bedacht dat tot op de dag van vandaag wordt gebruikt, kon de bezoeker ook het één en ander. Oude plantenboeken en platen werden in vitrines getoond. Er was een boeiend filmpje over zijn leven te zien. De Zweedse Ambassade stelde een boekje over hun wereldberoemde landgenoot beschikbaar.

wildemanskruid Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Pulsatilla vulgaris Nigella, wildemanskruid in de kruidentuin van Wester-Amstel


De Tuingroep stelde eveneens een klein boekje samen over de eigen kweek (beperkte oplage!); over geur- en verfkruiden, medicinale planten, oude groenterassen en over de start en opbouw van de Wester-Amstel tuin. Vrijwel alles gebeurde die dag buiten. Jong en oud waren welkom tussen 11 en 17 uur. De toegang en de kruidenthee waren gratis!

Tenslotte:
In het achterhuis was ook nog de tentoonstelling te zien die Ellen Wennink (schilderijen) en Marlijn Franken (fashion objecten) inrichtten. Dus … was er voor elk wat wils op zaterdag 16 juni 2007 aan de Amsteldijk-Noord 55. Klik op Wester-Amstel voor informatie over de buitenplaats zelf.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen