Bijgewerkt: 24 juli 2024

Guzik danst - 2006

Foto's -> Natuur -> Broersepark Festival

Guzik danst
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het Guzik duo

Op zondagmiddag 27 augustus 2006 vanaf 15 uur, speelde het danstheater “Guzik-danst” in het Broersepark. Guzik betekent knoop. De knoop als verbinding tussen twee delen, die van het theater en van het publiek. De knoop van Guzik wordt gevormd door Katja Grässli (CH) en Mariska Koopman (NL). Zowel artistiek als inhoudelijk zijn zij de motor achter de producties van Guzik-danst.

Guzik Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Guzik-danst in vol ornaat


Guzik Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het was mooi weer en erg druk in het Broersepark


Guzik-danst voerde haar voorstelling op met als titel: “Te mooi om waar te zijn...”. Het verhaal:
Twee danseressen en een muzikant namen het publiek mee in de fantasiewereld van twee dames en hun butler. Deze twee dames komen dag in dag uit bij elkaar om samen een kopje thee te nuttigen. Vanuit dit alledaagse gegeven ontstaat er een reis door hun dromen en verlangens om ergens anders te kunnen zijn. Langzaam maar zeker wordt deze reis een strijd tussen de realiteit en de vlucht in hun dromen. Misschien was het allemaal ook wel ‘te mooi om waar zijn...’

Guzik Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De kinderen en hun ouders kwamen massaal naar de voorstelling


Met de professionaliteit van het duo was niets mis tijdens de voorstelling, alleen de aanwezigen, veel jonge kinderen, hadden geen flauw idee waar het verhaal over ging. Zelfs na het lezen van de zeer beknopte (Guzik?) tekst van de ter plekke uitgedeelde flyer, bleef het verwarrend. De verbinding tussen het publiek en het theater, kwam deze zondag niet geheel tot stand.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Natuur