Bijgewerkt: 15 april 2024

Anneke Schat
In Oorsprong Cirkel - 2007

Foto's -> Musea -> Museum Jan van der Togt

Anneke SchatIn Oorsprong Cirkel
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een Schat-schijf

De tentoonstelling van de Amsterdamse kunstenares en edelsmid, Anneke Schat werd op zondag 28 januari 2007 in het Museum van der Togt geopend. De titel van de tentoonstelling is: “In oorsprong cirkel”- edelsmeedkunst en werken op papier- wat eigenlijk een knipoog is naar de Chinese Pi-schijf, het zonnesymbool.

Anneke Schat Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Jan Verschoor, directeur van het museum spreekt de gasten toe


Anneke Schat Amstelveen
(Museum van der Togt - 2007)

TeleVizier hoofdredacteur Peter Houben aan het woord


De opening van de tentoonstelling werd door Peter Houben, hoofdredacteur van AVRO’s TeleVizier verricht. Het museum leek ineens te klein, want er waren veel “fans” van mevrouw Schat gekomen om deze openingsplechtigheid bij te wonen. Veel bezoekers droegen dan ook een sierraad van Schats’ collectie om te laten zien dat zij liefhebbers zijn van de Pi-schijf van Anneke Schat. Het werd eigenlijk een extra grote tentoonstelling. Niet alleen in de vitrines waren de kunstwerken te bezichtigen. Keek je links, keek je rechts, het ene sierraad nog groter dan het andere. Iedereen droeg het vol trots en zou het liefst zeggen, “ja maar kijk de mijne eens”.

Na de toespraak van de AVRO TeleVizier-hoofdredacteur wist eindelijk iedereen, dat alle Gouden Televizier-ringen zijn ontworpen en gemaakt door mevrouw Schat. Mevrouw Schat bleef uiterlijk onbewogen door alle aandacht van het publiek en van de spreker. Pas toen zij van de hoofdredacteur en de museumdirecteur een grote bos bloemen kreeg aangereikt, straalde zij.

Anneke Schat Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Anneke Schat, Peter Houben en Jan Verschoor


Anneke Schat Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Anneke Schat met haar bloemen


Het werk van Anneke Schat is prachtig, ware kunstwerkjes. In veel landen zoals België, Duitsland , de States en in Japan waren al eens tentoonstellingen gehouden en nu dus ook in het van der Togt. Schat heeft veel kunst en design- prijzen gewonnen voor haar ontwerpen. Naast haar edelsmid werken, heeft ze ook aquarel- en olieschilderijen gemaakt en tevens is zij een bekwaam kalligrafe.

Anneke Schat Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een kunstwerkje van de edelsmid


De tentoonstelling is tot 4 maart 2007 open.
Website: Museum van der Togt en van Anneke Schat

Klik hier voor andere foto's in de categorie Musea