Bijgewerkt: 24 april 2024

Waasdorp in de race - 2005

Foto's -> Stadshart -> Weekmarkt

Waasdorp in de race
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Verse vis onder het ijs

Opzet van de wedstrijd
De Gebroeders Waasdorp dingen mee naar de beste ambulante visspecialist, maar hoe gaat dat in zijn werk? De wedstrijd bestaat uit drie keuringsonderdelen. In de eerste ronde bezoekt een team van onafhankelijke deskundigen alle deelnemende bedrijven aan deze competitie. Zij beoordelen de ondernemingen op een aantal van tevoren vastgestelde punten, zoals assortiment en kwaliteit van producten, presentatie, klantvriendelijkheid, netheid en hygiëne. De hieruit genomineerden (6) voor de titel in de categorie Winkels en de genomineerden (3) in de categorie Ambulant, worden vervolgens door een nieuw jurykoppel bezocht. Zij beoordelen niet alleen de verkoopruimte, maar bezoeken ook de werkruimte. Tevens houden zij een uitgebreid persoonlijk gesprek met de ondernemer over zijn drijfveren, visie en aanpak. Tot slot vragen de enquêteurs bij iedere genomineerde de mening van klanten en voorbijgangers.


Visspecialist
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

De verkiezing Visspecialist van het Jaar, werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd en is met het aantal van 59 deelnemers en het getoonde niveau een succes gebleken. Zowel viswinkeliers, als ambulante handelaren hebben de wedstrijd aangegrepen om zich te onderscheiden van collega's in de branche. De verkiezing Visspecialist van het Jaar moet een tweejaarlijks evenement worden. De wedstrijd Visspecialist van het Jaar wordt georganiseerd door het Nederlands Visbureau en het Verbond van de Nederlandse Visdetailhandel. Tevens is het vakblad Vismagazine nauw bij de organisate betrokken.

Vis tent
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Op de foto is het Japanse deel te zien van de Waasdorp kramen. De klant mag zelf zijn vis uitzoeken. Handschoenen en pannetjes staan hiervoor klaar. Voor de vele Japanse bezoekers zijn de reclame en prijsbordjes in het Japans en desgewenst worden ze ook nog eens in het Japans te woord gestaan.


Visverkopers
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Overzicht van de verse visafdeling rond 15 uur. Zoals te zien is ligt de vis nog steeds vers onder ijs. Tijdens warme dagen, of als er nog meerdere boodschappen gedaan moeten worden, kan de gekochte vis met een zak ijs erbij worden meegenomen. Vaak wordt dit al spontaan gedaan of nagevraagd.


Visverkopers
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Bij de afdeling gebakken vis is het altijd een drukte van jewelste. De vis kan ter plekke worden gegeten. Hiervoor staan tafeltjes en servetjes klaar. Liever mee naar huis? Geen probleem. Degelijk verpakt krijgt men de vis mee naar huis.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Stadshart