Bijgewerkt: 20 oktober 2018

Burgemeester start wervingsactie Burgernet in het Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-09-2013

Op vrijdag 6 september 2013 om 10.00 uur geeft burgemeester Jan van Zanen het startsein voor de lokale aftrap van de landelijke campagne 'Meld je aan bij Burgernet'. Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de wijk te vergroten.

Burgernet werkt heel eenvoudig. Na een melding van een inbraak, tasjesroof of een vermist kind, kan de politie een burgernetactie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar de gezochte persoon die duidelijk is omschreven.

burgernet Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Burgemeester Jan van Zanen vult zijn persoonlijke gegevens in op de website van Burgernet op 10 november 2011 en daarmee is Amstelveen ook deelnemer geworden van dit zeer uitgebreide landelijke veiligheidsproject


Wie informatie heeft, kan via het burgernetnummer 0800-0011 gratis bellen met de meldkamer. Die informatie speelt de meldkamer direct door naar de politie. Op dit moment wordt al 1 op de 10 burgernetacties dankzij tips van burgernetdeelnemers opgelost.

Inmiddels zijn er al 1,25 miljoen Burgernetdeelnemers in Nederland. Amstelveen heeft er bijna 4.000. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de kans op succes. Minister Opstelten van Veiligheid & Justitie start om 9.00 uur de landelijke campagne in Den Haag.

Wervingsactie

Burgemeester Van Zanen: “ Schrijf u in als deelnemer voor burgernet. Hoe meer ogen en oren in Amstelveen, hoe meer daders gepakt kunnen worden”. Inschrijven kan altijd via www.burgernet.nl. Op vrijdagochtend 6 september 2013 kunnen mensen zich speciaal laten inschrijven bij een veiligheidsstand op de markt. Deze is gesitueerd net ten noorden van het Stadsplein (bij de eerste doorsteek over de Rembrandtweg van het Binnenhof naar de Rembrandthof nabij de winkel van l’Occitane en Provence).

Iedere 50ste inwoner van Amstelveen die zich op vrijdagochtend 6 september tussen 10.00 en 12.00 uur inschrijft bij de stand, krijgt twee gratis politiekeurmerk goedgekeurde hefboompjes om een keukenraam mee te beveiligen. Deze hefboompjes zijn vooral effectief tegen inbraken door middel van gaatjes boren. Een inbraakmethode die helaas ook regelmatig wordt toegepast in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.