Bijgewerkt: 16 april 2024

Bezoek wethouder Brandes aan de Piet Heinschool

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-09-2015

Maandag 7 september 2015 bracht Jeroen Brandes, (PvdA) wethouder Verkeer een bezoek aan directeur Michel Houttuin van de Piet Heinschool. Aanleiding voor het gesprek was de vraag van de directeur aan de gemeente om te overleggen over de verkeersveiligheid rondom de school. Met name in de ochtend, zouden er zich regelmatig onveilige situaties voordoen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2015)

Jeroen Brandes, (PvdA) wethouder Verkeer met Michel Houttuin, directeur van de Piet Heinschool


Naast mogelijke oplossingen als het afsluiten van de Parklaan en mogelijke aanpassingen bij de oversteek aan de Amsterdamseweg, werd ook gesproken over de mogelijke rol die verkeersouders kunnen spelen bij het veiliger maken van de situaties rondom de scholen.



Wethouder verkeer Jeroen Brandes: "Als gemeente moeten we er natuurlijk voor zorgen, dat de fysieke inrichting van de weg zo veilig mogelijk is. Daarnaast zien we echter regelmatig, dat veel gevaarlijke situaties ontstaan door gedrag van de weggebruikers. In de situaties rondom scholen zijn dat toch vaak ouders die met grote haast hun kind wegbrengen. Daarom biedt de gemeente scholen regelmatig allerlei educatieprojecten aan. Wat ook zou helpen is als meer ouders bereid zijn af en toe een half uurtje te klaar-overen. Daar wordt het een stuk veiliger van rondom de scholen."



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.