Bijgewerkt: 21 mei 2019

Winkelpand beschikbaar gesteld voor Buurtkunstproject!

Nieuws -> Informatief

Bron: Jeltje van Houten
27-02-2014

De Caransa Groep heeft voor een maand winkelruimte ter beschikking gesteld aan het Buurtkunstproject 'De deuren staan open!' in de wijk Bankras-Kostverloren. Op 27 februari 2014 vond de sleuteloverdracht plaats door de heer Magielsen van Caransa Groep aan Jeltje van Houten, projectleider van het kunstproject.

Deuren Amstelveen
(Bron J. van Houten - 2014)

Projectleidster Jeltje van Houten (2de van rechts) krijgt de sleutel van het lege winkelpand overhandigd door John Magielsen (r) in Kostverlorenhof


In deze ruimte in winkelcentrum Kostverlorenhof zal de laatste fase van het kunstproject plaatsvinden. De deelnemers aan het project zullen hier hun eigen ontwerpen gieten in betonnen tegels. De ontwerpen bestaan uit symbolen gelegd met plastic doppen en zullen samen een kleurig pad vormen. Dit pad is de verbinding tussen 3 stalen objecten die openstaande deuren voorstellen.Het kunstproject is in september vorig jaar van start gegaan en staat onder leiding van beeldend kunstenaars Stephanie Rhode en Jeltje van Houten. Het buurtkunstwerk krijgt een prominente plaats in de wijk aan de Florence Nightingalelaan tegenover de supermarkt Dirk van der Broek.

Burgemeester van Amstelveen Fred de Graaf zal op 10 april 2014 om 15.15 uur het kunstwerk onthullen, de muzikanten van het straatorkest Toeters en Bellen zullen het feest compleet maken!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.