Bijgewerkt: 27 april 2024

Wekelijks dansen voor mensen met een bewegingsbeperking

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Danspark en Stichting Bovenkerk
20-08-2023

Deze activiteit is speciaal voor mensen die een uitdaging in beweging ervaren als gevolg van o.a. Parkinson, MS, ADCA, CVA of reuma. Daarbij maakt het niet uit of je kunt lopen, staan, soms last hebt van bevriezingsverschijnselen of een rollator of rolstoel nodig hebt. Desgewenst kan je alle oefeningen op een stoel meedoen. We beginnen het dansen sowieso allemaal zittend.

Wekelijks dansen vanaf dinsdag 5 september 2023 van 13-14 uur. Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1, 1187CV Amstelveen. Wordt lid of vraag een proefles aan bij: Danspark, Dido Mirck, (06) 2893 1693 of dido@danspark.org

Foto Amstelveen
(Foto Stichting Bovenkerk - 2023)

De proef op 11 februari 2023

Samen dansen en plezier maken. Het belangrijkste is het samen dansen. Dansen is namelijk zoveel meer dan alleen bewegen. Door verbeelding en het ritme van de muziek wordt bewegen zoveel fijner (en makkelijker) om te doen. Bovendien geeft dansen met een hele groep of met een partner een gevoel van samenhorigheid en extra energie.  Iedereen kan naar eigen kunnen meedoen. Niemand is perfect, maar iedereen is wel uniek.

Het gaat zoveel makkelijker op het ritme van de muziek. We gaan lekker ‘los’ op muziek, ritmisch en vrij dansen met naar verwachting veel plezier. Het zijn de ingrediënten om het plezier van bewegen te ervaren en wat dit met jou kan doen, en voor je conditie, coördinatie, evenwicht, souplesse, kracht, houding en balans. Door het dansen word je op een andere manier geprikkeld, komt er extra energie los en vergeet je even de dagelijkse uitdagingen waar je mee te dealen hebt. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd en mobiliteit. Ervaring is niet nodig, maar mag wel.

De proef op 11 februari 2023 was groot succes. Onder begeleiding van Andrew Greenwood en Dido Mirck hebben ruim 120 mensen met elkaar gedanst. Meer informatie is te vinden op www.notabenebovenkerk.nl .



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.