Bijgewerkt: 29 april 2024

Weer diverse babbeltrucs plaatsgevonden in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
13-02-2024

Op 12 februari 2024 hebben er diverse babbeltrucs plaatsgevonden in de omgeving van Amstelveen – meldt het Politie Basisteam Amstelveen op Facebook. Een slachtoffer dacht telefonisch benaderd te worden door een medewerker van de fraudehelpdesk van de bank. De medewerker gaf hierbij aan dat er een transactie gedaan was op de rekening van het slachtoffer en dit moest worden gecontroleerd.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2024)

De bank vraagt nooit om een pincode en komt ook nooit een pinpas ophalen

Het slachtoffer moest de pincode inspreken zodat de medewerker van de fraudehelpdesk de pinpassen kon blokkeren. Iemand anders zou langs de woning komen om de pinpassen op te halen. Er werd verteld dat er gebruik gemaakt zou worden van een code waarmee de medewerker aan de deur zich kon legitimeren als politie.

Om het verhaal nog overtuigender te maken, gaf de medewerker van de fraudehelpdesk aan dat de politie telefonisch contact zou opnemen met het slachtoffer. Dat werd ook gedaan en hierbij werd de naam van de wijkagent gebruikt. Wij willen iedereen verzoeken om alert te zijn! De politie en bankmedewerkers nemen op deze manier nooit telefonisch contact op en komen ook niet aan de deur om te vragen naar pinpassen.

Tips:

- Als iemand u belt en zegt dat het in overleg is gegaan met de wijkagent, neem dan ALTIJD zelf eerst contact op met de politie. Laat u nooit doorverbinden.

- Indien een ‘agent in burger’ aan de deur komt, is deze verplicht zich te legitimeren.

- Bij enige twijfel, bel direct 112!

- De bank vraagt nooit om een pincode en komt ook nooit een pinpas ophalen.

- Hang direct op.

Maakt u dit mee of iemand in uw omgeving, bel dan direct 112! Ook bij twijfel.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.