Bijgewerkt: 22 augustus 2019

Website 'Wat betekent dit voor mij?' gelanceerd

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
13-01-2014

Het eerste loonstrookje van 2014 zal voor veel mensen positief uitpakken. Maar er verandert veel wat effect kan hebben op je portemonnee, bijvoorbeeld op het gebied van wonen, kinderen, pensioen en belastingen.

Daarom lanceert Wijzer in geldzaken vandaag de tool ‘Wat betekent dit voor mij?’. Een dynamisch online overzicht van alle veranderingen met financiële gevolgen, waarmee een consument te maken kan krijgen. Zo worden bepaalde zaken zoals kinderopvang dit jaar voordeliger, maar zijn de accijnzen op brandstof per 1 januari 2014 gestegen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het eerste loonstrookje van 2014 zal voor veel mensen positief uitpakken. Maar er verandert veel wat effect kan hebben op je portemonnee, bijvoorbeeld op het gebied van wonen, kinderen, pensioen en belastingen


Persoonlijk overzicht helpt consument

Wijzer in geldzaken ontwikkelde met medewerking van Nibud een consumentvriendelijke tool waarbij de gebruiker inzicht krijgt in maatregelen die voor zijn/haar persoonlijke financiële situatie van belang zijn. Bij iedere maatregel wordt inzichtelijk gemaakt (1) wat er verandert, (2) welke financiële gevolgen dit mogelijk heeft en (3) wat je kunt doen. Doel is, dat de consument zich hiermee bewust wordt van keuzes die hij/zij kan maken om zijn/haar financiën bij te sturen. Het persoonlijke overzicht kan eenvoudig worden geprint, opgeslagen, of per e-mail verstuurd.

Het afgelopen jaar en ook de komende jaren veranderen er veel (overheids)regels. Dit heeft impact op de geldzaken van mensen. Hoewel de economie voorzichtig uit het dal lijkt te klimmen, moet de Nederlander de broekriem aanhalen om het huishoudboekje van zichzelf en het land op orde te houden.

De maatregelen die hiervoor getroffen worden, zijn stuk voor stuk complex en de invloed van deze veranderingen op de persoonlijke financiële situatie kan groot zijn. De voorlichting over de veranderingen was tot nu toe versnipperd, het taalgebruik vaak ingewikkeld en het was voor de consument moeilijk te bepalen wat een maatregel precies voor hem/haar persoonlijk inhoudt. Daar brengt platform Wijzer in geldzaken nu helderheid in met ‘Wat betekent dit voor mij?’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.