Bijgewerkt: 19 april 2024

Verhoging keuringsleeftijd rijbewijs naar 75 jaar

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
23-03-2013

Oudere rijbewijsbezitters hoeven zich vanaf volgend jaar pas vanaf hun 75ste te laten keuren. Nu ligt de keuringsleeftijd op 70 jaar. De ministerraad heeft op voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ingestemd met de wijziging van het Reglement rijbewijzen die dit mogelijk maakt. De verhoging van de keuringsleeftijd betekent een forse lastenverlichting voor burgers. Het streven is om deze maatregel in te voeren op 1 januari 2014.

rijbewijs Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Oudere rijbewijsbezitters hoeven zich vanaf 2014 pas vanaf hun 75ste te laten keuren


Momenteel worden bestuurders van 70 jaar en ouder elke 5 jaar gekeurd. Ongeveer 1 -  2% wordt afgekeurd. Met de verhoging van de keuringsleeftijd besparen oudere automobilisten de kosten van de Eigen Verklaring, de kosten van het huisartsenbezoek en de kosten van een eventueel extra onderzoek door een medisch specialist.

In aanvulling op dit besluit doet minister Schultz onderzoek naar mogelijke alternatieven voor de huidige seniorenkeuring en de effecten van eventuele afschaffing. De minister stuurt de eerste resultaten van dit onderzoek voor de zomer naar de Tweede Kamer.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.