Bijgewerkt: 28 april 2024

Uniek gedichtenproject voor de jeugd in Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Hans Breuker
31-08-2023

Jongeren kunnen zich vanaf 31 augustus 2023 gratis aanmelden voor een uniek gedichtenproject. Nooit eerder was er een dergelijk project op deze schaal in Amstelveen. Maar liefst 5.000 gedichtenbundels worden gratis verspreid in Amstelveen begin december. De bundel bevat gedichten van Amstelveense jeugd in de leeftijd 14 tot 27.

Hans Breuker, bekend van de gedichtenbundel Amstelveense Nachten, geeft in oktober vier Power Poetry Masterclasses. De gedichten worden verzameld in de bundel: Amstelveense Jeugd. Een prachtig project om de Amstelveense jeugd kennis te laten maken met hun eigen creativiteit.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2023)

Hans Breuker en Herbert Raat met de gedichtenbundel 'Amstelveense Nachten' voor het raadhuis van Amstelveen op 22 juni 2023

Hans Breuker: 'Nee, geen rijmelarij Sinterklaasgedichten. Maar scrollstopping power poetry, kort en bondig. Rechtstreeks tot de kern. Grappig, boos of verdrietig. Gedichten schrijven is te gek en ik hoop dat over te brengen en samen met de deelnemers tot een mooie bundel te komen. Ik wil echt een kijkje in de ziel van de jeugd laten zien.' Dit grootschalige project is mede tot stand gekomen in samenwerking met Gemeente Amstelveen.

Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur: 'Cultuur is één van de steunpilaren van onze samenleving. Een dergelijk project raakt op meerdere punten ons beleid om ook jongeren te betrekken bij cultuur. Ze komen op een laagdrempelige manier in aanraking met de dichtkunst, waarbij hun creativiteit wordt geprikkeld. We zijn blij om bij te dragen aan zo’n ambitieus project.' Aanmelden kan op https://www.hansbreuker.com/pages/jeugd



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.