Bijgewerkt: 27 april 2024

The Beatles - 'Now And Then' video

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Wikipedia/YouTube
04-11-2023

De veelbewogen reis naar voltooiing van 'Now and Then' (Nu en Toen) vond plaats gedurende vijf decennia en is het product van gesprekken en samenwerkingen tussen de vier Beatles die tot op de dag van vandaag voortduren. Aan de lang gemythologiseerde John Lennon-demo werd voor het eerst gewerkt in februari 1995 door Paul, George en Ringo als onderdeel van het The Beatles Anthology-project, maar de demo bleef onvoltooid, deels vanwege de onmogelijke technologische uitdagingen die gepaard gingen met het werken met de stem die John op band had opgenomen in de jaren 1970.



Jarenlang leek het erop dat het nummer nooit voltooid zou kunnen worden. Maar in 2022 was er een toevalstreffer. Een softwaresysteem ontwikkeld door Peter Jackson en zijn team, gebruikt tijdens de productie van de documentairereeks 'Get Back, opende eindelijk de weg voor het loskoppelen van Johns stem en zijn pianopartij. Als gevolg hiervan kon de originele opname tot leven worden gebracht en opnieuw worden bewerkt met bijdragen van alle vier de Beatles.

Dit opmerkelijke verhaal over muzikale archeologie weerspiegelt de eindeloze creatieve nieuwsgierigheid en gedeelde fascinatie van The Beatles voor technologie. Het markeert de voltooiing van de laatste opname die John, Paul, George en Ringo samen zullen maken en viert de erfenis van de belangrijkste en meest invloedrijke band in de populaire muziekgeschiedenis. 14.372.984 weergaven In première gegaan op 3 nov 2023 #2 in Trending voor muziek

The Beatles waren een Engelse rockband die in 1960 in Liverpool werd opgericht en bestond uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. Ze worden beschouwd als de meest invloedrijke band aller tijden en waren een integraal onderdeel van de ontwikkeling van de tegencultuur uit de jaren zestig en de erkenning van populaire muziek als kunstvorm. Hun geluid, geworteld in skiffle, beat en rock 'n' roll uit de jaren 1950, bevatte op innovatieve manieren elementen van klassieke muziek en traditionele pop. De band verkende ook muziekstijlen variërend van folk en Indiase muziek tot psychedelia en hardrock. Als pioniers op het gebied van opnemen, songwriting en artistieke presentatie brachten de Beatles een revolutie teweeg in vele aspecten van de muziekindustrie en werden ze vaak bekend gemaakt als leiders van de jeugd- en sociaal-culturele bewegingen van die tijd.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2023)

The Beatles - All You Need Is Love and Baby, You're a Rich Man in 1967. Vlnr.: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr

Prijzen en prestaties. In 1965 benoemde koningin Elizabeth II Lennon, McCartney, Harrison en Starr tot Leden van de Orde van het Britse Rijk (MBE). The Beatles wonnen in 1971 de Academy Award voor Best Original Song Score voor de film Let It Be (1970). De ontvangers van zeven Grammy Awards en 15 Ivor Novello Awards, de Beatles hebben zes Diamond-albums, evenals twintig Multi-Platinum-albums, 16 Platinum-albums en zes Gold-albums in de VS. In Groot-Brittannië hebben de Beatles vier multi-platina-albums, vier platina-albums, acht gouden albums en één zilveren album. Ze werden in 1988 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

De Beatles, de best verkochte band in de geschiedenis, hebben in 2012 meer dan 600 miljoen exemplaren verkocht. Van 1991 tot 2009 verkochten de Beatles 57 miljoen albums in de Verenigde Staten, volgens Nielsen Soundscan. Ze hebben meer nummer één albums in de Britse hitlijsten gehad, 15, en meer singles verkocht in het Verenigd Koninkrijk, 21,9 miljoen, dan welke andere act dan ook. In 2004 rangschikte Rolling Stone de Beatles als de belangrijkste en invloedrijkste rockartiesten van de afgelopen 50 jaar. Ze stonden op nummer één op de Billboard-lijst van de meest succesvolle Hot 100-artiesten aller tijden, uitgebracht in 2008 om het 50-jarig jubileum van de Amerikaanse singles chart te vieren. Vanaf 2017 hebben ze het record voor de meeste nummer één hits in de Billboard Hot 100, met 20. De Recording Industry Association of America bevestigt dat de Beatles in de VS 183 miljoen exemplaren hebben verkocht, meer dan welke andere artiest dan ook. Ze werden gezamenlijk opgenomen in de compilatie van de 100 meest invloedrijke mensen van de 20ste eeuw door Time Magazine. In 2014 ontvingen ze de Grammy Lifetime Achievement Award.

Elk jaar, vanaf 2001, vieren mensen op 16 januari Wereld Beatlesdag onder UNESCO. Deze datum houdt rechtstreeks verband met de opening van de Cavern Club in 1957. In 2007 werden de Beatles de eerste band die voorkomt op een serie Britse postzegels uitgegeven door de Royal Mail. Eerder in 1999 gaf de United States Postal Service een postzegel uit, gewijd aan de Beatles en Yellow Submarine. Zie ook: Lijst met prijzen en nominaties ontvangen door de Beatles



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.