Bijgewerkt: 22 september 2017

Spektakel van David Gilmour Live in Pompeii in Cinema Amstelveen

Nieuws -> Schouwburg

Bron: Cinema Amstelveen
05-09-2017

Een éénmalige wereldwijde (stream) concertvertoning van David Gilmour (Pink Floyd) op woensdag 13 september 2017 20.00 uur. 45 jaar nadat Pink Floyd's David Gilmour 'Live At Pompeii' filmde in het legendarische Romeinse amfitheater, keerde hij terug voor twee spectaculaire shows, een deel van zijn jaar durende tour ter ondersteuning van zijn No.1 album 'Rattle Dat Lock'.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2016)

David Gilmour tijdens zijn optreden in de Royal Albert Hall in september 2016. David Jon Gilmour, CBE (Commander of the British Empire [Britse ridderorde]) (1946) is een Engelse gitarist, zanger en songwriter die bekend staat als oud-lid van de progressieve rockband Pink Floyd. Pink Floyd werd in 1965 opgericht door studenten Syd Barrett op gitaar en leadzang, Nick Mason op drums, Roger Waters op bas en zang, en Richard Wright op toetsenborden en zang.


De optredens waren de allereerste rock concerten voor publiek in het Romeinse amfitheater, en voor slechts twee avonden, kon de menigte van 2,600 mensen precies staan, waar gladiatoren in de eerste eeuw na Christus zouden hebben gevochten. 'David Gilmour Live At Pompeii' is een audio-visueel spektakel, met lasers, vuurwerk en een enorm cirkelvormige scherm waarop speciaal gemaakte films geselecteerde nummers complimenteren, maar het gaat vooral om de verbazingwekkende muziek en optredens van een all-star band .De show bestaat uit liederen uit de hele David's carrière, evenals vele Pink Floyd klassiekers, waaronder 'One Of These Days', het enige nummer, dat ook werd uitgevoerd bij de band's show in 1971. Beide concerten zagen ook zeer speciale uitvoeringen van 'The Great Gig In The Sky' van 'The Dark Side Of The Moon', die David zelden speelt als soloartiest. De film bevat hoogtepunten uit beide shows, in 4k gefilmd door regisseur Gavin Elder.

'David Gilmour Live At Pompeii' toont een kunstenaar aan de top van zijn artistieke spel, het uitvoeren van ongelooflijk materiaal met zijn wereldklasse band, in een unieke omgeving, op een zeer speciale gelegenheid. De liederen omvatten de titel tracks van zijn twee meest recente nummer 1 solo-albums: Rattle Dat Lock en On An Island, evenals andere solo en Pink Floyd klassiekers, met o.a. Wish You Were Here en Comfortably Numb.

Verder draait Howards End, Kedi, Dunkirk, Retour en Bourgogne. Voor de jeugd Sing Song, Verschrikkelijke Ikke 3 en De Emoji Film. Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data. Entreebewijzen zijn 24 uur per dag online te bestellen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.