Bijgewerkt: 20 april 2024

Provincie NH start 'klikapp' proef in de Amstellandgemeenten

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie NH
02-11-2019

De provincie Noord-Holland draagt 23.000 euro bij aan een proef om de informatiepositie in de Amstellandgemeenten te versterken bij de bestrijding van criminaliteit. Het experiment komt voort uit een provinciaal project dat de kwaliteit en integriteit van het lokaal bestuur moet versterken.

De Amstellandgemeenten (Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel) hebben subsidie aangevraagd voor het testen van het praktisch gebruik van een app Meld een Vermoeden om de informatiepositie van de lokale handhavers en controlediensten te versterken. De gemeenten willen deze app gebruiken, zodat zij sneller en op een uniforme wijze geïnformeerd worden met wat er op straat wordt waargenomen. 



Verbetering van de informatiepositie. Eén van de kernproblemen bij het verhogen van de weerbaarheid tegen ondermijnende criminaliteit is een gebrekkige informatiepositie bij controlediensten en overheden. Doordat de app leidt tot een beter delen van informatie tussen gemeenten en politie, zullen naar verwachting vroegtijdig nieuwe ondermijnende fenomenen kunnen worden onderkend en bestreden. Lees ook: Ambtenaren willen 'Klikapp' gebruiken om misdaadvermoedens te melden



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.