Bijgewerkt: 28 april 2024

Overvaller Thais restaurant in Amstelveen is aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
13-01-2024

Donderdag 11 januari 2024 omstreeks 16.30 uur overviel een 18-jarige Amsterdammer een afhaalrestaurant aan de Rembrandtweg in Amstelveen. Op zijn vlucht beroofde hij een vrouw van haar scooter. Kort daarna werd hij aangehouden op het IJsbaanpad in Amsterdam. De politie richtte daarbij ter aanhouding hun vuurwapen op de verdachte.



Vuurwapen. De verdachte gebruikte bij de overal een vuurwapen en bedreigde de aanwezige mensen. Hij ging er vervolgens lopend met een geldbedrag vandoor richting de Terschellingstraat, waar hij een vrouw van haar scooter beroofde en zijn vlucht vervolgde

Aanhouding. Het kenteken werd direct in de ANPR (kentekenplaatherkenning) gezet waarbij de scooter werd getraceerd in Amstelveen. Kort hierna zagen agenten de verdachte op de scooter rijden op het IJsbaanpad in Amsterdam. De verdachte werd vervolgens door de politie onder schot gehouden. Bij zijn aanhouding werd er een vuurwapen aangetroffen. Deze is inbeslaggenomen en wordt onderzocht. De recherche heeft de zaak in onderzoek.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.