Bijgewerkt: 28 april 2024

Oproep voor de 9de Amstelveen Triënnale

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
05-12-2023

Elke 3 jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Professionele beeldend kunstenaars uit Amstelveen kunnen zich vanaf nu opgeven voor deze tentoonstelling. Het aanmeldingsformulier is te vinden op de website van het Cobra Museum. (let op: stuur je inzending vóór 1 januari 2023 in).

Traditie. De Amstelveen Triënnale is een driejaarlijkse tentoonstelling voor kunstenaars die in Amstelveen woonachtig en/of werkzaam zijn. Sinds 1998 wordt deze manifestatie onder leiding van het Cobra Museum georganiseerd in samenwerking met de gemeente Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Peter Mazereeuw: 'Broederstrijd' (2019-2020) Keramiek. Het werk is geïnspireerd op één van Mazereeuws broers. Het gaat over familiebanden en familieliefde

De Amstelveen Triënnale heeft als doelstelling om aan in Amstelveen werkende en/of woonachtige kunstenaars een professioneel podium te bieden en om het publiek een overzicht te geven van de stand van zaken in de lokale beeldende kunst. De tentoonstelling toont daarmee een dwarsdoorsnede van de kunstbeoefening in Amstelveen.

Tijdspad. De selectie wordt eind januari 2024 gemaakt door conservator Tomas Hillebrand van Museum JAN, educatiecoördinator en kunsthistoricus Esther van den Berg van het Cobra Museum, en adviseur kunsteducatie Sietske Dudink van Platform C. De Amstelveen Triënnale zal plaatsvinden in de periode juni tot en met augustus 2024. Bekijk onze reportage over de 8ste Amstelveen Triënnale in juni 2020



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.