Bijgewerkt: 22 januari 2021

Nieuwe dienst 'Paradijsvogels' voor onafhankelijke senioren

Nieuws -> Informatief

Bron: Ingeborg Biesterbos
29-01-2014

Paradijsvogels helpt senioren om hun vrijheid te behouden

Jonge ondernemers Valborg Korthals Altes en Ingeborg Biesterbos lanceren Paradijsvogels, een nieuw initiatief, dat praktische zaken uit handen neemt, zodat senioren tijd en energie overhouden voor de dingen die zij echt belangrijk vinden. Door als een persoonlijk assistent allerhande zaken te regelen en organiseren is Paradijsvogels een frisse en optimistische aanvulling op zorg en zorg-gerelateerde diensten.

paradijsvogels Amstelveen
(Bron Paradijsvogels - 2014)

Ingeborg Biesterbos en Valborg Korthals Altes, de oprichters van de Paradijsvogels


In vergrijzend Nederland groeit het aantal senioren, maar dat is niet de enige ontwikkeling. Senioren stellen steeds hogere eisen aan wonen, zorg en kwaliteit van leven. Ze willen zo lang mogelijk genieten, uitgedaagd worden, zich blijven ontwikkelen en vooral zelf de regie blijven voeren over hun leven. Het behouden van een gevoel van onafhankelijkheid wordt daarmee steeds belangrijker.

Zijn de huidige aanbieders in staat om aan deze veranderende wensen te voldoen? Valborg Korthals Altes en Ingeborg Biesterbos denken van niet. ‘Er is echt een nieuwe insteek nodig voor deze nieuwe doelgroep. Het nieuwe ouder worden is optimistischer, toekomstgerichter en laagdrempeliger. Betutteling is daarmee helemaal verleden tijd. Wij willen mensen graag in staat stellen om hun vrijheid te behouden en hun leven te leiden zoals ze dat zelf willen, ongeacht hun leeftijd.’

Inmiddels krijgt Paradijsvogels allerhande vragen van een brede groep senioren. De uitdaging zit namelijk vaak niet in de vergoeding, maar in het uit handen geven van taken die op een gegeven moment meer energie gaan kosten maar die wel gewenst zijn. Steeds meer mensen stappen over die drempel heen.

Over Paradijsvogels

Klanten kunnen Paradijsvogels bijna alles vragen: van het aanpakken van klussen in huis die tot nu toe bleven liggen tot het op orde brengen van het archief en van het doen van een boodschap tot het organiseren van een compleet diner voor vrienden, of familie. Na aankoop van een Paradijsvogels tegoed bepaalt de klant zelf, hoe en hoe vaak hij Paradijsvogels inschakelt.

Bij Paradijsvogels werken ze met tegoeden. Deze koopt u eenvoudig in per 2, 8 of 6 uur en kunt u volledig naar eigen inzicht besteden. Het basistarief is 25 euro per uur. Hoe meer tegoed u per maand inkoopt, hoe minder u per uur betaalt. Daarnaast geldt dit kortingstarief ook voor de inspirerende activiteiten van Paradijsvogels.

Zo kan hij bijvoorbeeld gericht een aantal vaste klussen uitbesteden, of juist per week kijken wat er nodig is. Diensten worden zoveel mogelijk uitgevoerd door eigen mensen: geen zorgverleners, maar professionele en sympathieke mensen die zorgen, dat allerlei zaken goed geregeld worden. Waar nodig, schakelt Paradijsvogels in overleg ook derden in: een betrouwbare loodgieter is bijvoorbeeld zo geregeld.

Voor sommige klanten van Paradijsvogels is thuiszorg nog helemaal niet aan de orde, voor anderen is het juist een prettige aanvulling op zorg. Daarnaast brengt Paradijsvogels ook een verlichting van eventuele mantelzorg, waardoor met familie/vrienden/kinderen juist ruimte is voor leuke dingen. Dat is voor alle partijen vaak prettiger. Op dit moment is Paradijsvogels actief in Amsterdam, Amstelveen en Diemen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.