Bijgewerkt: 27 april 2024

My Generation presenteert Trio Petit in het P60 Café

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Misha de Jong
14-08-2023

Dinsdag 5 september 2023, aanvang 15.00 uur in Café van Poppodium P60, Stadsplein 100a, 1181 ZM Amstelveen treedt Trio Petit op. Dit trio staat voor swingende muziek op hoog niveau met muziek uit de periode 1930 tot 1960.

Jazz met gloedvolle warme klanken van de baritonsaxofoon, gitaar/zang en contrabas. Deze instrumentale bezetting van baritonsaxofoon, elektrische gitaar, zang en contrabas maakt een breed repertoire mogelijk, die het trio met veel enthousiasme en flair ten gehore brengt. Het Trio is dan ook meer dan enthousiast om te mogen spelen voor het ‘My Generation publiek ’ in het café van het poppodium. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig.

Alex de Leeuw is hij musicus en speelde jarenlang bariton saxofoon in het Nederlands Saxofoon Kwartet en Trio Grande en nu alweer sinds enige tijd ook bariton saxofoon in Trio Petit. Daarnaast was hij gedreven door zijn muzikale liefde voor de jazz, jaren organisator directeur van het Meer Jazz Festival.

Rolf Koppijn maakte als gitarist deel uit van Trio Grande. Hij is niet alleen een begenadigde gitarist, maar ook een uitstekende vocalist. Bij Trio Petit speelt hij op een Gibson elektrische gitaar uit de jaren zestig. Meer dan vijfentwintig jaar speelde hij in een Haarlems restaurant op zondag, o.a. samen met bassist Rob Veenhuizen.



Rob Veenhuizen, contrabassist, kan bogen op een brede nationale en internationale ervaring. Hij heeft o.a. vier jaar gespeeld bij de Henk Meutgeert Bigband, met o.a. Rudi Brink, Slide Hampton en Toots Thielemans. Rob heeft vele malen opgetreden met Ray Kaart, Frits Kaatee, Jan Verwey en Sytze van Duin. Hij treedt bijna wekelijks op in het in Amsterdam bekende café, restaurant Elsa’s aan de Middenweg.

My Generation: 'zeg je geraniums en maar gedag!' Al enkele jaren weten velen op de eerste dinsdag van de maand de weg naar het café van poppodium P60 te vinden. Het daar een gezellige bedoeling, niet zelden klinkt er naast veel gelach de beste muziek uit de jaren 60 tot heden. Muziekliefhebbers die niet achter de geraniums willen zitten, zijn hier dan ook op de goede plek. Tijdens de activiteiten van My Generation, een samenwerking tussen het Poppodium P60 en Amstelring, wordt een inmiddels erg populaire programmering neergezet. Elke eerste dinsdagmiddag van de maand is er altijd live muziek van uiteenlopende genres.

Het My Generation Rockkoor repeteert elke dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.30 in de grote zaal van het poppodium. Voor het koor is een goede zangstem totaal geen vereiste maar plezier in het samen zingen is dat wel! Deelname aan het koor kost slechts vier euro per keer. Een eerste keer meezingen kost natuurlijk niks. Nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten, stuur dan een berichtje naar mygeneration@amstelring.nl  Of beter, loop gewoon een keertje binnen dinsdagmiddag!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.