Bijgewerkt: 28 april 2024

Man 82 jaar oud is overvallen in Westwijk Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
15-02-2024

Woensdagavond 14 februari 2024 pleegden meerdere gewapende verdachten een overval op een 82-jarige man in zijn woning aan Luttickduin in Amstelveen. De verdachten gebruikten hierbij grof geweld. De recherche is dringend op zoek naar getuigen- meldt Politie Nederland.

Rond 21.10 uur pleegden vier verdachten een gewelddadige overval waarbij ze zich voordeden als postbezorgers om toegang tot de woning te krijgen. De overvallers gingen doordacht te werk en gebruikten grof geweld. Zij eisten onder dreiging van vuurwapens waardevolle spullen van het gegijzelde slachtoffer. De verdachten sloegen op de vlucht toen ze tijdens de overval werden gestoord door de rinkelende deurbel.

Drie daders waren volledig donker gekleed en droegen ten tijde van de overval een bivakmuts. De vierde persoon was gekleed in een rood shirt. De recherche en medewerkers van Forensische Opsporing (FO) zijn direct een onderzoek gestart. 

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2024)

De wagens van de gealarmeerde politie staan voor de flat in Westwijk Luttickduin,
waar de overval op woensdagavond 14 februari 2024 plaatsvond

Getuigenoproep
De politie komt dan ook graag in contact met getuigen van deze woningoverval. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.
Bel met de politie:
0900-8844, of reageer online



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.