Bijgewerkt: 16 april 2024

Maak je eigen stopmotion video in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
30-07-2020

Zomervakantie in de bieb, daar steek je wat van op en het is nog leuk ook. Wil jij je fantasie tot leven brengen in een filmpje? Ga dan in de vakantie naar de bieb in Uithoorn voor de superleuke workshop Stopmotion. In deze workshop laat jij jouw verhaal tot leven komen met behulp van alledaagse voorwerpen.

Stilstand én beweging: stop-motion is het allebei en staat daarmee tussen foto en film in. De workshop Stopmotion is op vrijdag 14 augustus van 10.30 uur tot 12.00 uur in bibliotheek Uithoorn. Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 9 jaar. Meedoen kost € 15,- en voor bibliotheekleden € 7,50. Kaarten voor deze workshop kunt u bestellen in een van de Amstelland Bibliotheken of via www.debibliotheekamstelland.nl



Stopmotion (stop beweging) is een animatiefilmtechniek, waarbij objecten fysiek worden gemanipuleerd in kleine stappen tussen individueel gefotografeerde frames, zodat het lijkt alsof ze een onafhankelijke beweging vertonen of veranderen, wanneer de reeks frames wordt afgespeeld. Elk soort object kan dus worden geanimeerd, maar poppen met beweegbare gewrichten (poppenanimatie) of plasticine figuren (klei-animatie of claymatie) worden het meest gebruikt. Poppen, modellen of kleifiguren die rond een armatuur zijn gebouwd worden gebruikt in de modelanimatie. Stop motion met levende acteurs wordt vaak pixelvorming genoemd. Stop motion van platte materialen zoals papier, stoffen of foto's wordt meestal uitgeknipte animatie genoemd.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.