Bijgewerkt: 29 april 2024

Leuke activiteiten in Museum JAN

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum JAN
23-08-2023

Ook aan het genieten van de vakantie? Of ben je alweer aan het werk en zoek je nog naar leuke activiteiten voor het weekend om aan dat vakantiegevoel vast te houden? In Museum JAN is er een heleboel te doen. Van actieve masterclasses en workshops tot laagdrempelige rondleidingen. Bekijk hier ons aanbod of kijk op www.museumjan.nl/events.

Fotowedstrijd - Schilder met je lens! 28 jun 2023 10:55 AM 24 september 2023. Houd je van beroemde Nederlandse schilders als Johannes Vermeer? Is fotograferen iets dat je graag doet? Dan daagt Museum JAN je uit om mee te doen aan een fotowedstrijd. Laat je inspireren door fotograaf Marie-Jeanne Van Hövell tot Westerflier en schilder net als zij met je lens. Maak een portretfoto of creëer je eigen unieke stilleven. Stuur je beste foto in en misschien word jij wel door onze publieksjury gekozen als winnaar!

Instaprondleiding - Glas uit de Oude Horn. Zaterdag 26 augustus 2023. Elke laatste zaterdag van de maand van 15:00-15:45 uur organiseert Museum JAN een instaprondleiding (in het Nederlands) met onze professionele gidsen. Deelname is gratis, maar exclusief de toegangsprijs van het museum. U bent vrij om aan of af te haken bij de rondleiding wanneer u wilt. De rondleiding start voor de tentoonstelling.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Museum JAN aan de Dorpsstraat 5 in Amstelveen

JAN JUNIOR - Van petfles tot pronkbokaal. Zondag 27 augustus 2023. Hoe ziet de trofee van jouw dromen eruit? Is hij twee meter hoog en vol met versiersels en kleur? Stap in de fantasiewereld van glas en ga op zoek naar uitstekende tongen, vogels die net bloemen lijken, verstopte hagedissen en felroze flamingo's. Glaskunstenaar Bernard Heesen maakt allerlei kleurrijke fantasiebokalen die net trofeeën lijken. Geen versiering is te gek voor zijn glaskunstwerken. Wil jij net als deze kunstenaar een schitterende pronkbokaal maken? In het JAN JUNIOR atelier gaan we aan de slag met petflessen. Deze toveren we om tot de coolste trofeeën.

JAN JUNIOR 'Snelle selfie of doordacht portret?' Fotografie workshop in samenwerking met SAKB Kinderatelier. Zondag 3 september 2023. Maak jij wel eens een selfie? Neem je wel eens een foto van een vriend/vriendin die iets geks doet? Daar denk je vast niet zo lang over na. Klik, voordat je het weet is de foto gemaakt. Fotografe Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier maakt op een heel andere manier foto's. Ze wacht tot het perfecte moment en geeft instructies aan het model die voor haar lens staat. Alles voor de perfecte foto. Wil jij ook leren hoe je zulke foto's maakt? En nog belangrijker, wie zou jij willen fotograferen? Je beste vriendin of zus/broer? Schrijf je dan snel in voor deze fotografieworkshop en leer alles over fotograferen!

Masterclass Cyanotypie - Fotografisch schilderen. Zondag 3 september 2023. In de tentoonstelling 'Schilderen met een lens' is de analoge fotografie te zien van fotograaf Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier. Op 3 september organiseert Museum JAN bij deze tentoonstelling een masterclass gegeven door fotograaf Daphne Wageman waarbij fotografisch schilderen erg letterlijk kan worden genomen. Deelnemers maken kennis met de techniek en het experiment van de blauwdruk, ofwel de cyanotypie. Deze fotografische techniek die in 1842 werd ontdekt door John Herschel en door Anna Atkins werd toegepast in de fotografie is wederom een populaire ontwikkelingsvorm waar veel hedendaagse kunstenaars mee werken.

Instaprondleiding - Marie-Jeanne van Hövell tot Westerflier. Zaterdag 9 september 2023. Elke laatste zaterdag van de maand van 15:00-15:45 uur organiseert Museum JAN een instaprondleiding (in het Nederlands) met onze professionele gidsen. Deelname is gratis, maar exclusief de toegangsprijs van het museum. U bent vrij om aan of af te haken bij de rondleiding wanneer u wilt. De rondleiding start voor de tentoonstelling.

Rondleiding Glas uit de Oude Horn en vaste collectie glaskunst. Zondag 17 september 2023. Wat maakt glasatelier De Oude Horn tot een onmisbare plek in Nederland? Hoe wordt glaskunst overgedragen aan nieuwe generaties kunstenaars en hoe ziet zo'n 'opleiding' eruit? Een van de belangrijkste en invloedrijkste glaskunstenaars van Nederland, Bernard Heesen, vindt de overdracht van het glasambacht van groot belang. Daarom leidt hij kunstenaars als Nienke Sikkema en Josja Schepman op tot zelfstandige glasblazers. Bekijk hier alle activiteiten: https://nl.museumjan.nl/events

Adres: Museum JAN Dorpsstraat 50. 1182 JE, Amstelveen. Openingstijden: Dinsdag t/m zondag. 11.00 – 17.00 uur



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.