Bijgewerkt: 4 december 2020

Koningin van het handpoppenspel neemt afscheid

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
06-05-2011

Sommige mensen in Nederland bereiken de top in hun vakgebied en Trudy Kuyper is een van deze mensen. Trudy Kuyper van 'Poppentheater Dibbes' heeft 35 jaar in Nederland in theaters en op scholen gespeeld en in het buitenland op festivals.

Duizenden kinderen (en volwassenen) hebben van haar voorstellingen genoten. Zij is absoluut de onbetwiste koningin van het handpoppenspel en een van de weinigen die zowel de Jan Nelissenprijs als de Wim Meilinkprijs heeft gekregen.

joppe Amstelveen
(Bron Poppentheater Dibbes - 2011)

Joppe konijn


Dé twee theaterprijzen in het genre poppentheater. Daarnaast is ze medeoprichter van de huidige poppenspelopleiding. Een opleiding die nu twee jaar actief is in het opleiden van nieuw talent en het poppentheater levend houdt.

Op zaterdag 14 mei 2011 (en zondag 15 mei als allerlaatste besloten voorstelling) speelt Trudy in het Amstelveens Poppentheater nog eenmaal een van haar unieke voorstellingen, ‘Joppe Konijn’, en dan bestaat er geen 'Poppentheater Dibbes' meer. Meer informatie Amstelveens Poppentheater: www.amstelveenspoppentheater.nl

Zaterdag 14 mei 2011 14:30 uur 'Joppe Konijn' (vanaf 4 jaar) Poppentheater Dibbes € 8,50.

Moeder Konijn is morgen jarig. Papa Konijn en Joppe hebben een prachtig cadeau bedacht. Een cadeau waar Mama Konijn vast heel blij mee zal zijn: een mondharmonica! Joppe wil het cadeau wel even bekijken en het ook aan zijn vriendje Kikker laten zien. Dat had hij maar beter niet kunnen doen… `Joppe Konijn' is volgens De Telegraaf ronduit “verrukkelijk”.Vandaag de allerlaatste keer dat Trudy Kuyper, de beste handpoppenspeelster van Nederland, een voorstelling speelt!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.