Bijgewerkt: 29 april 2024

Inschrijving geopend voor Cobra Academy 2024

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
14-12-2023

Altijd al een kijkje achter de schermen van een museum willen nemen? Zin om zelf een event te organiseren waar jij en je vrienden enthousiast van worden? Meld je dan aan voor de Cobra Academy 2024. Het Cobra Museum biedt aan vijf jonge mensen tussen 17 en 25 jaar uit Amstelveen de kans om van het museum hún plek te maken. 

Proef in 2023. De eerste succesvolle proeft editie van de Cobra Academy is dit jaar afgerond. Deze eerste lichting heeft zich naast de organisatie van verschillende events ook actief verbonden aan de steuncampagne om het museum open te houden, met een ingezonden brief in het Amstelveens Nieuwsblad en een optreden in de Raadzaal.

Foto Amstelveen
(Foto Evgeny Astapov - 2023)

Tijdens Het Dak Eraf! door Cobra Academy op zondag 22 oktober 2023

Het museum is trots op deze eerste lichting en kijkt reikhalzend uit naar de volgende. De nieuwe leden krijgen de kans om events te organiseren voor hun leeftijdsgenoten tijdens de tentoonstelling MOØDe van Anton Corbijn. 

Het museum beschouwt de leden van de Cobra Academy als adviseurs op het gebied van hun eigen leeftijdsgroep, als mede programmamakers en als peer-educators. Daarnaast werken wij vanuit het museum samen aan hun professionele ontwikkeling in de culturele sector. Daarvoor stellen zij hun eigen leerdoel(en) op die wij op gezette tijden evalueren.

Cobra Academy: iets voor jou? De Cobra Academy is er voor jonge mensen; voor wie geen genoeg kan krijgen van beeldende kunst, of voor wie juist denkt dat het allemaal wel wat spannender kan. Een jaar lang kom je iedere twee weken samen met de andere leden en leer je van binnenuit hoe een museum werkt. Je komt zo in aanraking met allerlei kanten van de museumwereld, heel leerzaam voor jou, maar ook voor ons want wij zijn heel benieuwd naar jouw mening over museumzaken.

Interesse? Op de website is alle informatie over de aanmeldprocedure te vinden:  https://cobra-museum.nl/activiteiten/aanmelden-cobra-academy-2024/  Aanmelden kan t/m 8 januari 2024. 



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.