Bijgewerkt: 21 maart 2019

Het trio van Anne Guus Teerhuis treedt op in Noorddamcentrum

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
14-03-2016

Het trio bestaat uit: Anne Guus Teerhuis op piano; Tobias Nijboer op contrabas; Kristijan Krajnčan - drums treedt op in het Noorddamcentrum op vrijdag 18 maart 2016. Anne Guus is een breed georiënteerde muziekliefhebber. Na op jeugdige leeftijd een aantal jaren klassieke pianoles te hebben genoten, begon hij de jazz te ontdekken, toen hij tijdens zijn middelbare schooltijd op zeker moment een gratis NRC jazz verzamel-CD in handen kreeg en deze ging naspelen. Vervolgens kwamen daar stukken van Oscar Peterson en Michel Camilo bij, die hij later op de finale van het Petrov Concours van 1996 vertolkte. Daar aanwezig was onze Louis van Dijk die hem toch het advies gaf ook klassieke lessen te volgen. Maar een ding wist hij toen wel zeker….zijn passie was jazz!

Anne Guus speelde al in 2007 samen met bassist Tobias Nijboer en drummer Kristijan Krajncan voor zijn eindexamen aan het Prins Claus Conservatorium, Groningen waarvan hij cum laude afstudeerde. Improvisatie en interpretatie zitten hem in het bloed en deze avond zal hij, samen met de band aan de welbekende stukken in hun reeds gevestigde repertoire, een extra dimensie gaan toevoegen. Hetgeen als thema zou kunnen bestaan uit een simpel Disney-liedje in een nog nader te bepalen toonsoort. Zij zijn op elke verrassing voorbereid; en dat het die avond spannend wordt is wel zeker.Tobias Nijboer (1985) is een bassist, woonachtig in Amsterdam. Na zijn afstuderen in 2008, tevens aan het Prins Claus Conservatorium, volgde hij zijn Masters Degree aan het ‘SUNY Purchase College’ te New York. Dit werd mogelijk gemaakt doordat hij de prestigieuze beurs 'Huygens' van de Nederlandse overheid ontving om zijn studie in New York te vervolgen. Hij kreeg daar les van enkele aldaar docerende bekende Nederlanders zoals Jan Voogd  en Joris Teepe (Groningen) en ook van Mario Rossy ( Barcelona), Kermit Driscoll, Todd Coolman en Doug Weiss (New York). Tobias heeft opgetreden op het North Sea Jazz Festival (2004, '05, '08 ), jazzclubs in heel Nederland en Duitsland , Smalls Jazz Club en Birdland ( NYC) en trok door heel Canada ( o.a. Vancouver, Calgary , Edmonton , Victoria , Montreal , Quebec City , Toronto ).

Drummer Kristijan Krajnčan komt uit een muzikale familie en begon op zijn vijfde op de cello te spelen, maar stortte zich op het jazzdrumstel toen hij tien jaar was. Ook studeerde aan het Prins Claus Conservatorium, waar hij in 2009 afstudeerde en promoveerde aan het Sweelink in 2013 als componist filmmuziek.  Als een film-componist scoorde hij in twee functies en negen korte films. Zijn reputatie is zowel in de film als ook de kunst & muziekwereld van internationale betekenis. Dit mooie trio zal u deze avond veel herkenbaar plezier opleveren, maar wel met eigen kleur & klank.

Locatie op vrijdagavond 18 maart 2016 van 20.00 tot 23.00 uur Noorddamcentrum tel. (020) 641 6744 Noorddammerweg 1, 1187 CM Amstelveen– Bovenkerk. Bereikbaar met buslijn 171 – halte Brouwerslaan. Er is ruime vrije parkeergelegenheid. 4PLACES2B - JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.