Bijgewerkt: 20 februari 2019

Het Olaf Zwetsloot Kwartet speelt in Café Elsrijk

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
11-02-2019

In verband met de serie JAZZ IN DE BUURT - AMSTELVEEN zal op vrijdag 15 februari 2019 van 20.00 tot 23.00 uur het optreden plaats hebben van het OLAF ZWETSLOOT KWARTET – tribute to Paul Desmond. Altsaxofonist Olaf Zwetsloot gaat de uitdaging aan een repertoire te bouwen dat een ‘Tribute to Paul Desmond’ laat horen. Ook al is hij niet echt een fan van Dave Brubeck; maar misschien juist daarom?!Paul Desmond's smaakvolle elegantie blijft natuurlijk ongeëvenaard. En dat is geen reden om niet een aantal stukken te spelen die de meester tijdens zijn 52-jarige leven heeft vertolkt. Samen met Joost Kesselaar (drums), Sven Schuster (contrabas) en Sanna van Vliet (piano) brengt hij een ode aan de legendarische West-Coast altist, die wereldberoemd werd – u weet wel – met de zwoele vijfkwarts ‘Take Five’. Desmond probeerde naar eigen zeggen te klinken als een Dry Martini, wat hem waarschijnlijk ook gelukt is.

Niet toevallig is Martini Dry ook de lievelingsdrank van Zwetsloot, maar dan graag met een olijf erbij. Er zijn nog meer parallellen: Zwetsloot speelt ook op Rico 3 1/2 rieten, ook zijn vader werd geboren in Oostenrijk en ook hij heeft een zwoele, lyrische toon, die doet denken aan zonniger oorden. Deze avond is gericht op ‘the Spirit of Paul Desmond’; wat wellicht de roes van Dry Marini overstijgt.

Eerdere beschouwing van een interview: 'Desmond probeerde naar eigen zeggen te klinken als een Martini Dry, wat toevallig mijn favoriete cocktail is (samen met de Negroni). Door deze opvallende parallel spelen we een aantal van de klassieke nummers die Desmond speelde - terwijl we proberen om zo droog te klinken als een Dry Martini. Ik wil in het bijzonder wijzen op het aankomende 'Tribute to Paul Desmond', een avond gewijd aan de legendarische West Coast altsaxofonist, die het wereldberoemde nummer 'Take Five' schreef.'Desmond stond bekend om zijn mystieke lyriek, beeldend voor palmbomen en zwoele nachten; een wever van zijdeachtige en ingewikkelde emoties. 'Ik heb verschillende prijzen gewonnen als traagste altsaxofonist ter wereld, maar ook een speciale prijs in 1961 voor rust' – zei Paul Desmond. Locatie optreden: Café Elsrijk (bij Nieuw Vredeveld). Adres: Rembrandtweg 428, Amstelveen. Concert op vrijdagavond 15 februari 2019 – van 20.00 tot 23.00 uur. Vanaf Amsterdam bereikbaar met Tram 5 en Metro 51 (halte Zonnestein). Ook vindt u ter plaatse voldoende VRIJE PARKEERGELEGENHEID. Entree zaal: € 10; clubleden/studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje). Vanaf 18.00 uur kunt u er ook al terecht voor een prima maaltijd tegen gunstige prijs. ‘JAZZ IN DE BUURT’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting TpodiumAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.