Bijgewerkt: 19 januari 2019

Het Jeroen Pek quartet treedt op in 't Open Hof

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
12-02-2018

In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT – AMSTELVEEN vindt op vrijdag 16 februari 2018 in wijkcentrum ’t Open Hof te Amstelveen het optreden plaats van het JEROEN PEK QUARTET. Het kwartet van fluitist JEROEN PEK bestaat uit een door hem benoemde bezetting van topmusici die elkaar vinden in een avontuurlijke, energieke en eclectische benadering van jazz; zijn quartet bestaat uit: Jeroen Pek, fluiten; Martin Joey Dine, piano; Tijs Klaassen bas – Onno Witte drums.

Door zijn powerplay, virtuositeit, een enorm pallet aan dynamiek en een volstrekt eigen geluid wordt Jeroen Pek internationaal gezien als een van de meest toonaangevende jazzfluitisten van dit moment. Met zijn projecten w.o. Pitch Plot4 en zijn JP kwartet, toert hij in Europa, Noord Afrika en de USA. Twee maal was hij genomineerd voor de compositie award van het prestigieuze Thelonious Monk Institute of Jazz in Washington D.C. (USA).

Zijn goede vriend en drummer Onno Witte staat te boek als een muzikale omnivoor met een stevige staat van dienst. Hij speelde over de hele wereld met zeer uiteenlopende bands. Zijn eigen project, Wildcard, met gastspelers zoals de Duitse saxofonist Volker Winck, is een van de mooie high lights in zijn carrière. Primeur deze avond zijn jonge musici; contrabassist Tijs Klaassen en de Franse pianist Martin Joey Dine.Tijs Klaassen (1993) studeerde op zijn 19de contrabas (jazz en klassiek) aan het conservatorium van Amsterdam. Studeerde tevens aan het Boyer Collage of Music in Philadelphia USA voor zijn Masters degree. Won met twee bezettingen het prestigieuze Prinses Christina Concours; kortom een virtuoos & modern jazzmuzikant die samen met andere veelbelovende talenten in diverse samenstelling de wereld bereisd.

En natuurlijk kent ook jazz minnend Nederland hem inmiddels van verschillende optredens als het North Sea, Muziekgebouw, Bimhuis, Concertgebouw en diverse festivals in den lande. Martin Joey Dine (1992) komt uit Frankrijk – Montmorency. Op zijn 16de werd hij al erkend als een piano virtuoos en begon zijn studeerde in de plaats Tours, waarna het Parijse conservatorium volgde. In de hoofdstad volgde vele optredens in o.a. jazzclub Sunside. Ook The Big Apple werd enige tijd bezocht; zo kwam hij internationaal in beeld met als gevolg vele succesvolle optredens en winnende jazzcompetities. In 2014 nam hij met zijn band de CD Copperfield op. Sinds 2015 woont hij in Amsterdam en studeert daar aan het conservatorium.

Enkele press quotes: “Met een armada van fluiten is Pek een van de meest fascinerende fluitisten van nu”. “Een enorme variatie in klankkleuren en stijlelementen”.  “Hij schildert geweldige landschappen en laat veel ruimte voor zijn bandleden”. De locatie: wijkcentrum ’t Open Hof, Burg. Haspelslaan 129 Amstelveen . Concert vrijdag 16 februari 2018 van 20.00 tot 23.00 uur. Bereikbaar vanuit Amsterdam met tram 5 en metro 51 (halte Oranjebaan). U kunt er vrij parkeren. JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.