Bijgewerkt: 19 augustus 2019

Het HKZ- certificaat van ActiVite is glansrijk verlengd

Nieuws -> Informatief

Bron: ActiVite
11-02-2015

Leiderdorp - Tegelijkertijd met de start van de grote veranderingen in de zorg vond in januari 2015 bij ActiVite de jaarlijkse toetsing plaats in het kader van de HKZ/ISO certificering. Voor het derde jaar op rij is het certificaat zonder een enkele bevinding verlengd. “Een bevestiging, dat onze cliënten in de thuiszorg en in onze woonservicecentra kunnen rekenen op kwaliteit van zorg bij ActiVite”,- aldus Ineke Kester, kwaliteitsmedewerker bij ActiVite.

Foto Amstelveen
(Foto ActiVite - 2015)

Ineke Kester en Carin Homma, kwaliteitsmedewerkers bij ActiVite met het behaalde HKZ-certificaat


Lita Berkhout, Voorzitter Raad van Bestuur: “Het feit, dat wij de toetsing zo kort na de invoering van de veranderingen in de zorg gedaan hebben, zegt iets over het vertrouwen, dat wij hebben in onze organisatie en in onze medewerkers. Het afgelopen half jaar heeft in het teken gestaan van de voorbereidingen van de grote veranderingen in de zorg die nu de realiteit zijn. Werkwijzen zijn veranderd, procedures zijn aangepast. We volgen dit zeer nauwgezet en verbeteren als nodig blijkt. Het kwaliteitssysteem is daarbij steeds onze basis voor het leveren van kwaliteit van zorg. Als de procedures en processen kloppen kunnen onze medewerkers hun werk goed doen en goede zorg leveren aan onze cliënten. Dat daardoor cliënten tevreden zijn is voor ons het allerbelangrijkst.”

“De resultaten van de audit hebben ertoe geleid dat ons HKZ-certificaat weer verlengd is. Dat wil zeggen dat de medewerkers goede zorg verlenen, de cliënten tevreden zijn en dat werkprocessen, afspraken en de randvoorwaarden, zoals een prettige en veilige werkomgeving, geborgd zijn”, aldus Kester.

HKZ staat voor ‘Harmonisatiemodel Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector’ en toetst de wijze waarop de organisatie ervoor zorgt, dat de kwaliteit van de zorg- en dienstverlening altijd het gewenste niveau heeft, hoe ActiVite de werkafspraken heeft vastgelegd en uitvoert en hoe de resultaten van het werk voortdurend worden getoetst en verbeterd. De toetsing wordt gedaan door onafhankelijke auditoren van Det Norske Veritas (DNV).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.