Bijgewerkt: 31 mei 2020

Fusion-hopband 3rd Floor Magic presenteerde nieuwe plaat

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
27-01-2014

In de Sugarfactory in Amsterdam werd vrijdagavond 24 januari 2014 de nieuwe EP (extended play) 'Let Go' gepresenteerd door de energieke Amstelveens-Amsterdamse fusion-hopband 3rd Floor Magic. Chemie met het publiek en muzikaal plezier op het podium, dat is 3rd Floor Magic! Hun intense muziek omvat een mix van funk, hiphop, blues, rock, reggae en ska. Helemaal top scoorden de succesnummers 'Pitstop', 'We are one' en 'Let Go'.

3rd Floor Amstelveen
(Foto Conchita Willems - 2013)

Archief: Het optreden van 3rd Floor Magic tijdens het 'Making Waves' festival in Bloemendaal op 31 augustus 2013


Met de NH Pop Live Award, de optredens bij Radio 3FM / Radio6 / BNN / NCRV / 101.TV / Radio Mortale, het voorprogramma van de zoon van legendarische John Lee Hooker in het Duitse Bamberg, het voorprogramma Sabrina Stark (P60), de 16 shows in de Popronde 2012, Bevrijdingspop, de videoclip 'Let Go' en eind vorig jaar met miniem verschil 2de (!) geworden bij de SENA PopNL Awards in de Melkweg, een verkiezing van de nieuwe beste band van Nederland, nu dit nieuw huzarenstuk!!

DJ Amadeus zorgde voor een mixswing rondom het podiumspektakel. Waarbij eerst de hip-hop band Skere Heren uit Zaandam op het podium te zien was. Skere Heren staat voor de tegenstellingen die het leven zo leuk en zo moeilijk tegelijk maken. Zij gaven een energieke liveshow met reflecterende en confronterende teksten, meeslepende melodieën en originaliteit. Super toonzetting als Nederlandstalig voorprogramma.

Het allround luister- en swinggehalte van de hoofdact knalde er toen echt uit! Meezingers van jewelste, die maar in je hoofd blijven hangen. Het swingde af en toe flink in de zaal bij zowel jonge als oudere fans. Uitstraling is kennelijk leeftijdloos. Musici in de zaal keken glunderend naar de prestatie van de 3rd Floor Magic’s. Gelukkig is daar de met ballonnen losgelaten EP 'Let Go', die nog genoeg gedraaid zal kunnen worden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.