Bijgewerkt: 28 april 2024

De mooiste erfgoedverhalen verzameld in een drieluik

Nieuws -> Cultuur

Bron: Herbert Raat
28-01-2024

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur schrijft erover op zijn weblog



In het Amstelveens Nieuwsblad verschijnt maandelijks de nieuwe rubriek ‘Erfgoedverhalen’. Hiervoor interview ik betrokken Amstelveners op locaties die voor hen een bijzondere betekenis hebben vanwege de architectuur, de cultuurhistorie of omdat het een persoonlijke betekenis heeft.

Foto Amstelveen
(Foto Herbert Raat - 2024)

Paul Feenstra met Herbert Raat in het Oude Dorp

Deze keer afleveringen 3, 4 en 5 met René Kok bij de bunker, Dolf van den Bos bij Villa Aemstelle en Paul Feenstra in het Oude Dorp.



Bunker. René Kok is een verzamelaar van spullen uit de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft een aantal keer een expositie gehouden in de bunker aan de Wolfert van Borsselenweg. Hij vertelt ons hier meer over.



Villa Aemstelle. Dolf van den Bos, schrijver van het boek Welkom in Tuindorp Randwijck, vertelt ons meer over Villa Aemstelle aan de Amsterdamseweg. Een van de belangrijkste panden uit zijn boek.



Het Dorstige Hert. Paul Feenstra heeft als oud-raadslid een sterke band met Amstelveen. Hij koestert familieherinneringen aan het pand aan de Dorpsstraat waar vroeger café Het Dorstige Hert zat. Binnenkort opent hier een tapas-restaurant.

Voor de afleveringen 1 zie: HIER en 2 zie: HIER. Ik hoop dat u net zoals ik, zult genieten van deze bijzondere erfgoedverhalen!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.