Bijgewerkt: 28 april 2024

De babbeltruc daders zijn weer actief in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
15-07-2023

Op de Straat van Sicilie en de Kastanjelaan sloegen de babbeltruc verdachten weer toe…Een 'politiemedewerker' en iemand van de 'fraudehelpdesk van de bank' belden de slachtoffers op. Beide slachtoffers, dames op leeftijd, kregen het dringende advies hun sieraden en contante geld te geven aan een medewerker die al onderweg was – meldt het Politie Basisteam Amstelveen op Facebook op 8 juli 2023.





De 'medewerkers' konden hun slag slaan en gingen er vandoor met sieraden en geld. Al vaker hebben we aan deze laffe oplichtingstruc aandacht besteed. We doen ons uiterste best en de collega's van ons team VVC (veel voorkomende criminaliteit) zetten alles op alles om verdachten aan te houden.

Maar.... de afgelopen dagen zaten we ze op de hielen. Op donderdagavond konden wij verdachten op de Kastanjelaan bijna op heterdaad betrappen. Ze hielden het slachtoffer aan de telefoon en zouden nog een keer terugkomen om nog wat achtergebleven waardevolle spullen op te halen. Wij waren toen al in de woning bij het slachtoffer. Mogelijk heeft de verdachte voor de deur gestaan en ons gezien...Daarnaast zijn collega's in burger extra actief.

We roepen nogmaals iedereen met een opa, oma, oude tante of oom op om hen extra te waarschuwen voor deze babbeltrucs. Op het politiebureau zijn stickers voor op de voordeur verkrijgbaar.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.