Bijgewerkt: 20 februari 2020

De Vespercantorij zingt in de Kruiskerk en Samen aan tafel in de Paaskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
03-02-2016

Zondag 14 februari 2016 begint om 17.00 uur in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, een muzikale vesper, waarin een prachtige, rijk geïnstrumenteerde cantate - BWV127 - van Johann Sebastian Bach wordt uitgevoerd. Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom en staan koffie en thee klaar. Om 16.40 uur wordt een korte uitleg gegeven aan geïnteresseerden van de muzikale bijzonderheden van deze cantate. Vocale solisten zijn Nienke Oostenrijk (sopraan) en Matthijs Mesdag (bas). Het barokorkest bestaat uit twee oboe d' amores, twee blokfluiten, trompet, (alt)violen en continuo. De Vespercantorij zingt de koordelen. Henk Trommel heeft de muzikale leiding. Dr. Bettine Siertsema is liturg en verzorgt de overweging. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Henk Trommel begeleidt de vesper (avondgebed)


De cantate 'Herr Jesu Christ, wahr'r Mensch und Gott' maakte Bach voor 11 februari 1725, toen de laatste zondag voor de vastentijd. De cantate behandelt het thema, dat Jezus ons, mensen die de weg kwijt zijn en die in duister voortstrompelen, de weg naar een betere wereld weer kan laten zien.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Samen aan tafel in de Paaskerk Amstelveen

Aan de buurttafel van donderdag 18 februari 2016 schuiven medewerkers van Vluchtelingenwerk Amstelveen aan in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1. Zij vertellen deze avond iets over hun werk. Iedere maand kun je aanschuiven voor een vers bereidde maaltijd, een glas fris, of wijn èn een goed gesprek. Want de Paaskerk wil een gastvrije gemeente zijn, waar iedereen zich welkom voelt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De Paaskerk in Amstelveen


Dus voel je vrij, schuif aan de buurttafel en neem je buren, of je vrienden mee. Inloop vanaf 17.45 uur, maaltijd begint om 18.00 uur. Kosten € 7 voor een maaltijd met een toetje en iets te drinken. In verband met de inkoop graag opgeven tot uiterlijk maandag 15 februari bij Jacqueline Meij 06-48 75 00 78, samenaantafelPaaskerk@pwaz.nl . Kijk voor meer informatie op www.paaskerk-amstelveen.nl Waar: Paaskerk, Augustinuspark 1, tijd inloop vanaf 17.45 uur, maaltijd begint om 18.00 uur. Datum 18 februari 2016.  Kosten € 7 voor een maaltijd - ook vegetarisch - met een toetje en iets te drinken. Opgave: uiterlijk maandagavond 15 februari bij Jacqueline Meij 06-48 75 00 78 of e-mail samenaantafelPaaskerk@pwaz.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.