Bijgewerkt: 29 maart 2024

Burgemeester Poppens plaatste het nieuwe straatnaambord Sterrenpad

Nieuws -> Informatief

Bron: De Gondelkoerier
11-01-2023

Op woensdag 11 januari 2023 om 11 uur plaatste Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen het bord Sterrenpad aan het nog anonieme fietspad tussen Orion en Parlevinker ter hoogte van Apotheek Middenwaard.

De redactie van wijkblad De Gondelkoerier zette in juni 2022 de prijsvraag uit voor een naam voor het fietspad die de wijken Waardhuizen en Middenhoven met elkaar verbindt. Voorwaarde was dat de naam te maken heeft met sterrenbeelden of met de scheepvaart, zodat het past in de wijk. Daarnaast mocht de naam nog niet in gebruik zijn in Waardhuizen of Middenhoven.

Foto Amstelveen
(Foto Myra van der Vuurst - 2023)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen onthult het naambord Sterrenpad van het fietspad tussen Orion en Parlevinker op 11 januari 2023

Winnende naam. De reacties stroomden binnen bij de redactie. Uit de 85 inzendingen koos de redactie de winnende naam: Sterrenpad. Deze naam was driemaal ingezonden door Agatha Koot, Andre F. van Bolderik en Barbara Roldanus. Vervolgens keurde het college van B en W de naam op 1 november 2022 goed en werd er opdracht gegeven om de naam op een bord af te drukken.

Foto Amstelveen
(Foto Myra van der Vuurst - 2023)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen en de genodigden op het Sterrenpad in de wijk Middenhoven


Bij de plaatsing van het bord op woensdag 11 januari zijn de winnaars uitgenodigd, evenals de wijkcoach, Stichting Ontmoeting Waardhuizen-Middenhoven (WaMi) en andere belangstellenden. Uiteraard was ook de redactie van De Gondelkoerier aanwezig.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.