Bijgewerkt: 31 mei 2020

Breaxx vestiging in Amstelveen geopend

Nieuws -> Informatief

Bron: Connexxion
31-01-2014

Jan-Willem Groot (CDA) wethouder Economische Zaken en Verkeer en Vervoer heeft vrijdagochtend 31 januari 2014 de nieuwe Breaxx-vestiging op het busstation in Amstelveen officieel geopend. Hij deed dat door een rood lint door te knippen.

Ter gelegenheid van de officiële opening werd er voor de bezoekers de hele dag gratis koffie geschonken. Breaxx is een zogenaamde ‘convenience store’ en een nieuw concept voor busreizigers. De vestiging is opgezet in opdracht van Connexxion en vervangt het informatiebusje, dat tot dusver op het plein stond. Breaxx richt zich op een breed publiek: van scholieren en forensen tot winkelend publiek.

breaxx Amstelveen
(Foto Suzanne Blanchard - 2014)

Wethouder Jan-Willem Groot (CDA) (l) en Rob Koster, manager commercie van Connexxion knippen het lintje door voor de Breaxx-vestiging (de vroegere Ben's Corner) in Amstelveen


De reizigers kunnen er niet alleen terecht voor een breed scala aan fris- en zuiveldranken, allerlei koude en warme snacks, het is tevens een informatiepunt over het openbaar vervoer. En heel handig: Breaxx beschikt over gratis Wi-Fi en een oplaadpunt voor de OV-chipkaart. Vanuit de Breaxx-vestiging heeft iedereen een goed zicht op de aankomende en vertrekkende bussen. En op een scherm staan de actuele vertrektijden.

De Breaxx-vestiging in Amstelveen is de derde in Nederland volgens dit concept. Eerder opende Connexxion in Enschede en Alkmaar een dergelijke vestiging, waar de wachttijd op een aangename manier kan worden doorgebracht. Wethouder Groot noemt Breaxx een aanwinst voor het gebied Amstelland Meerlanden en Amstelveen in het bijzonder. Hij vertelde dat hij trots is, dat Amstelveen de eerste plaats in deze regio is, waar een ov-informatiepunt wordt gecombineerd met gemak en comfort voor de reizigers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.