Bijgewerkt: 29 april 2024

Bedreiging en overval met vuurwapen in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
03-11-2023

Donderdagmiddag 2 november 2023 rond 12.10 uur kregen wij een melding binnen van een bedreiging met een vuurwapen- meldt het Politie Basisteam Amstelveen op Facebook. Op het busstation in het Stadshart Amstelveen trok een man een vuurwapen en bedreigde daarmee een medewerker van Connexxion. Vervolgens is de man naar de kiosk verderop gelopen, waar hij een medewerker bedreigde met een vuurwapen. Achteraf bleek dit een poging overval te zijn. De man is gevlucht nadat een klant de kiosk binnenkwam.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2023)

Bij de man en in de omgeving zijn twee vuurwapens aangetroffen en veiliggesteld

Wij kregen informatie binnen dat de man in een bus zou zijn gestapt. Deze bus werd daarom stilgehouden bij de bushalte Groenhof. Collega’s hebben daarbij hun vuurwapen getrokken en op de bus gericht. De man bleek niet in deze bus te zitten.

Niet veel later kregen wij een nieuwe melding binnen. De man zou zich hebben gemeld in de kringloopwinkel aan de Ouderkerkerlaan. De man zou tegen een medewerker hebben gezegd dat hij net een overval had gepleegd en dat hij daar spijt van had. Hij vertelde ook dat hij een vuurwapen bij zich had. Collega’s zijn direct ter plaatse gegaan en hebben voor de kringloopwinkel de man aangehouden. Bij de man en in de omgeving zijn 2 vuurwapens aangetroffen en veiliggesteld.

Het onderzoek is overgenomen door de Districtsrecherche Zuid. Wij nog op zoek naar een mogelijk slachtoffer van bedreiging op het busstation. Ben je getuige of heb je meer informatie over deze zaak? Neem dan contact met ons. Niet alleen om informatie te delen, maar ook als je behoefte hebt aan ondersteuning. Je kan ons bereiken via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.