Bijgewerkt: 29 april 2024

Amstelvener is aangehouden als verdachte van de overval op AH

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
26-06-2023

Op 26 juni 2023 is een 25-jarige man uit Amstelveen aangehouden als verdachte van de overval op de Albert Heijn supermarkt op 31 mei 2023 aan de Maalderij in Amstelveen. Één medewerker raakte lichtgewond bij de overval.



Op woensdagavond 31 mei 2023 stapte een man de winkel binnen en geduldig gewacht bij de servicebalie. Als de medewerker hem hielp, pakte de man ineens een mes en bedreigde hij hiermee het personeelslid. De geschrokken medewerker opende de kassalade en de overvaller deed hieruit een greep. Dan sloeg de gewapende overvaller op de vlucht. Een collega van het slachtoffer probeerde hem in zijn vlucht nog tegen te houden, maar dit lukte helaas niet. Deze medewerker heeft hierbij lichte verwondingen opgelopen. De politie werd direct gealarmeerd maar de dader werd niet meer aangetroffen.

Op 1 juni 2023 werd door de recherche een getuigenoproep gedaan. Getuigen leverden vervolgens cruciale informatie en deelden video’s. Dankzij deze getuigen kon de verdachte vandaag dan ook worden aangehouden. De recherche bedankt hierbij de getuigen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.