Bijgewerkt: 29 april 2024

Activiteiten voor jongeren bij SAKB KunstLokaal

Nieuws -> Cultuur

Bron: SAKB
02-10-2023

Het schooljaar is weer begonnen. Bij SAKB KunstLokaal zijn de activiteiten voor jongeren ook van start gegaan. Te beginnen met de gratis workshops ‘Saturday Night Hip Hop Culture’.

Deze gratis creatieve workshops voor jongeren vanaf 12 jaar staan in het teken van de hip hop cultuur. Denk hierbij aan New York breakdance, doe als de wereldberoemde BANKSY met stencil art, leef je uit met calligraffiti of maak van een graffitischets je eigen graffiti kunstwerk. Ook kun je leren scratchen als een dj. Als hier iets bij is wat je interesseert, kom dan op zaterdag 7 oktober en/of zaterdag 14 oktober 2023 meedoen.

Foto Amstelveen
(Bron SAKB - 2023)


Graffiti. Van eerst een schets op papier naar later in het jaar met echte spuitbussen werken, wie wilt dat nou niet!? Schrijf je in voor de workshop graffiti. O.B.V. professionele docenten. Workshops zijn vanaf 12 jaar.

Breakdance. Ook wel bekend als breaking of b-boying of b-girling, is een dansstijl. Breakdance vormt samen met rap, graffiti en dj’en de vier elementaire onderdelen van hiphop. Het dansen zelf wordt breakdancen of breakdansen genoemd. Kom dit zeker checken! Gratis deelname.

Scratching. Altijd al een een keer willen leren scratchen? DrQ neemt jou mee in de wereld van Turntablism. Van beginner tot gevorderd voor iedereen lessen op maat. Deze workshop staat in het teken van ‘scratchen’, leef je uit op speciale draaitafels! Ook dit kun je samen met een vriend of vriendin doen. O.B.V. professionel docenten.

Stencil Art. Deze workshop staat helemaal in het teken van stencil art. Met de beroemde kunstenaar BANKSY (Wikipedia) als voorbeeld. Leuk, en snel resultaat! Met voorgemaakte sjablonen ga jij je eigen “stencil art” maken. Dit doen we met ‘indoor’ spuitbussen, en dus niet schadelijk voor je gezondheid.

Calligraffiti. Check de workshop Calligraffiti. Dit is een kunstvorm die kalligrafie en graffiti bij elkaar brengt. In de workshop leer je een speciale techniek om je eigen naam te schrijven met een speciale vulpen. Ook wel “flatpen” lettering.

De workshops vinden plaats vanaf 19.00 uur in het gebouw van SAKB KunstLokaal, Ouderkerkerlaan 15, Amstelveen. Wil je meer weten? Kijk op www.sakb.nl . Inschrijven kan door te e-mailen naar: hiphopcultuur@gmail.com



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.