Bijgewerkt: 28 maart 2024

A9 is dicht vanaf Holendrecht tot afrit 5 Amstelveen op 24 op 25 september 2022

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
20-09-2022

Van zaterdag 24 september 22.00 uur tot zondag 25 september 2022 09.00 uur is de A9 in één richting dicht, vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5, Amstelveen Stadshart. Verkeer wordt vanaf knooppunt Holendrecht omgeleid via de A2, A10 en de A4. Vanaf oprit 5 Amstelveen Stadshart naar Schiphol/Haarlem is de A9 wel open.

In opdracht van Rijkswaterstaat verbreedt aannemer VeenIX de A9 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht naar vier rijstroken per rijrichting. Ter hoogte van Amstelveen wordt de A9 verdiept aangelegd.

Foto Amstelveen
(Foto Rijkswaterstaat/Irvin van Hemert - 2022)

Luchtfoto van de rijksweg A9 en de Beneluxbaan ter hoogte van de Keerpuntweg en de Van Heuven Goedhartlaan in Amstelveen op 2 februari 2022

Omleidingen. Er zijn diverse omleidingen ingesteld:

Verkeer vanuit de richting Utrecht en Almere naar Schiphol/Haarlem wordt omgeleid via de A2, A10 en de A4. Houd rekening met circa 10 minuten extra reistijd.

Het lokale verkeer vanuit Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen wordt met gele borden omgeleid.

Plaatsen verkeersportaal. De A9 wordt tussen knooppunten Holendrecht en Badhoevedorp verbreed van 3 naar 4 rijstroken per richting. Om tijdens de bouw en ook daarna het verkeer in goede banen te kunnen leiden, plaatsen we een portaal met matrixborden. Dit portaal komt ter hoogte van de Ouverture in Amstelveen te staan.

Aanpassen wegmarkering. Tegelijk met het plaatsen van het portaal passen we bewegwijzering en markering aan. Op dit moment is afrit 5 naar Amstelveen Stadshart vrij lang. Het verkeer kan daardoor over een grote lengte kiezen voor deze afslag. Dat verandert vanaf zondag 25 september 2022. De blokmarkering wordt voor een deel vervangen door een dubbele doorgetrokken streep. Verkeer moet vanaf zondag 25 september net voor het viaduct over de Beneluxbaan al de meest rechterrijstrook/afrit aanhouden. Dit is ook de locatie waar komende winter de tijdelijke afrit 5 komt te liggen. De afrit wordt dan verlegd ter voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging in Amstelveen. Om het verkeer alvast te laten wennen aan een eerdere keuze voor afrit 5, wordt nu de markering al aangepast.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.