Bijgewerkt: 28 april 2024

16 gestolen fietsen aangetroffen in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
13-08-2023

Donderdagmiddag 10 augustus 2023 kreeg het Politie Basisteam Amstelveen een melding van een verdachte situatie. De boswachterij stond samen met collega’s van handhaving bij vier tenten in het Amsterdamse Bos. Rondom de tenten lagen verschillende fietsen. De vier personen die bij de tent zaten konden hier geen duidelijke verklaring voor geven.

Foto Amstelveen
(Foto Politie Basisteam Amstelveen - 2023)

De in het Amsterdamse Bos aangetroffen gestolen fietsen

Wij zagen dat er 16 fietsen rondom de tenten lagen, waarvan een aantal als gestolen in ons systeem stonden. Daarnaast zagen we dat er doorgezaagde sloten naast de tenten lagen en een hoop gereedschap. De vier personen die bij de tenten zaten zijn aangehouden op verdenking van heling en zijn overgebracht naar het cellencomplex. De 16 fietsen zijn in beslaggenomen.

Tijdens het opruimen van het tentenkamp trof de boswachterij nog verschillende goederen aan zoals laptops, sieraden en bankpasjes. Ook deze goederen zijn ter waarheidsvinding inbeslaggenomen, omdat deze vermoedelijk niet van de verdachten waren.

Is je fiets gestolen? Doe dan altijd aangifte van diefstal en benoem daarbij het framenummer van je fiets. In een situatie als deze is de fiets dan te herleiden naar de rechtmatige eigenaar.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.