Bijgewerkt: 29 april 2024

14-jarige jongen aangehouden in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
24-01-2024

Maandag 22 januari 2024 heeft een 14-jarige jongen uit Amstelveen zich bij de politie gemeld voor het plegen van twee pogingen tot beroving. De twee pogingen worden kort na elkaar met een medeverdachte gepleegd op woensdag 17 januari 2024 aan de Jan Tooroplaan. De slachtoffers zijn een vrouw en tieners die de nabijgelegen hockeyclub verlaten. Het lopende onderzoek gaat door waarbij de recherche binnenkort met de medeverdachte spreekt.

Op woensdag 17 januari 2024 tussen 17.30 en 18.00 uur proberden twee jongens onder dreiging van een wapen een vrouw van haar telefoon te beroven op de Jan Tooroplaan. Ze verliet kort daarvoor de hockeyclub Pinoké en zat op dat moment telefonisch in een meeting. Als ze aangaf dat iedereen in de meeting de jongens kan zien, gingen zij er vandoor en bleef het bij een poging.

Foto Amstelveen
(Foto Politie NL - 2024)

Ingang van hockeyclub Pinoké aan de Jan Tooroplaan in Amstelveen

In diezelfde periode probeerden hoogstwaarschijnlijk dezelfde twee tieners het ook bij een jongen die met zijn vrienden na een training de hockeyclub verliet. Als hij over de Jan Tooroplaan fietste, werd hij door het tweetal aangesproken waarbij diverse goederen werden geëist. De verdachten zeggen een mes bij zich te hebben. Het bleef bij een poging als er nog meer hockeyers aankwamen en stopten omdat ze zagen dat er iets aan de hand was. De verdachten gingen er daarna snel vandoor.

De gewaarschuwde politie kwam vervolgens ter plaatse en zocht nog in de omgeving, maar de verdachten werden niet aangetroffen. De recherche startte direct een onderzoek en door de slachtoffers is aangifte gedaan.

Bij de hockeyclub en in de omgeving van de Jan Tooroplaan merkt de politie dat er onveiligheidsgevoelens leven. De wijkagent is op de hoogte van de situatie en heeft ook nauw contact met de hockeyclub. Heeft u iets meegemaakt, maar dit nog niet met de politie gedeeld? Dan kan dat uiteraard alsnog.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.