Bijgewerkt: 26 mei 2020

10-jarige Felicia Bao uit Amstelveen in finale Iordens Vioolconcours

Nieuws -> Informatief

Bron: Bente van den Oosterkamp
21-01-2014

De 10-jarige violiste Felicia Bao uit Amstelveen heeft de finale van het Iordens Vioolconcours gehaald. Zij is een van de drie kandidaten in categorie A die strijden om de prijzen op zaterdag 25 januari 2014 om 13.30 uur in het Bel Air Hotel Den Haag.

Bao Amstelveen
(Foto Foppe Schut - 2014)

De 10-jarige violiste Felicia Bao uit Amstelveen


Felicia Bao is met haar 10 jaar de jongste finalist van het Iordens Vioolconcours. Zij volgt vioollessen bij Wiesje Miedema op de Muziekschool van Amstelveen en zit in stringensemble Stringwise. In 2013 deed zij mee aan het Prinses Christina Concours in de Juniorcategorie 9-11 jaar en werd toen derde. Bekijk haar volledige biografie. De getalenteerde violiste was dinsdag 14 januari in de uitzending van De Wereld Draait Door te zien én te horen.

De prijswinnaars geven ook acte de présence op het Slotconcert, het koffieconcert op zondag 26 januari 2014 in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag. Zij ontvangen hun prijs uit handen van Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dan treedt ook het violenorkest op met alle 80 deelnemers van het Iordens Vioolconcours met een nieuw werk van Guus Janssen.

Voor de liefhebbers van violen en vioolmuziek is er op zaterdagavond 25 januari 2014 in het Bel Air Hotel het Luisterconcours. De topviolist Daniel Rowland bespeelt allerlei bijzondere violen uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en geeft een recital. Er is een privéconcert te winnen van Daniel Rowland, winnaar van het Oskar Back Vioolconcours 1995. Meer informatie en kaartverkoop: www.vioolconcoursen.nl

Iordens Viooldagen?

De Iordens Viooldagen, georganiseerd door de Stichting Vioolprijs Iordens-barones Sweerts de Landas (1871-1950) bestaan uit een concours en een samenspelevenement voor jonge Nederlandse violisten van 10 tot en met 15 jaar. De Iordens Viooldagen worden eens per twee jaar georganiseerd en vinden plaats in het gebouw van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Deze Viooldagen werden voor het eerst georganiseerd in 1980.

Nederlandse Vioolconcours?

Het Nederlandse Vioolconcours is er voor de ontwikkeling van viooltalent tot 27 jaar en geeft jonge violisten de kans om te excelleren en het publiek te inspireren. Het Nederlandse Vioolconcours bereikt zijn doelen door het organiseren van de vioolconcoursen Oskar Back, Davina van Wely en Iordens en een uitgebreid programma Talentsupport met optredens, coaching en begeleiding voor de prijswinnaars.

Het Nederlandse Vioolconcours Iordens is er voor jonge violisten van 6 tot en met 14 jaar om plezier in het vioolspelen te stimuleren en te houden. Vaak worden nieuwe vioolsterren ontdekt bij het Iordens Vioolconcours, zoals Noa Wildschut in 2012.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.