Bijgewerkt: 20 oktober 2019

St.Bernadette kleuterschool
Annakerkcomplex - 1996

Foto's -> Gebouwen -> Scholen

St.Bernadette kleuterschoolAnnakerkcomplex
(Bron privé collectie - 1996)

De St. Bernadette (Soubirous) kleuterschool omstreeks 1996

Eind jaren 1950 was het nog niet verplicht naar de kleuterschool te gaan. Toch waren de moeders met grote gezinnen wel blij als er weer een kind even elders 'onder de pannen' was. Het was een leuke school met lieve onderwijzeressen, zoals bijvoorbeeld Juffrouw Mutsaers, vernam de redactie van Amstelveenweb.com.

Bernadettefundering
(Amstelveenweb.com collectie - 2002)

De fundering van de voormalige St. Bernadette (Soubirous) kleuterschool naast de St. Annakerk. Een triest gezicht voor menigeen die deze school als kleuter heeft bezocht.

Bernadetteschool
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)


De fundering van de St Bernadette school is helemaal verdwenen. Het terrein is afgezet met een hek en perkjes. In 2006 is een soort parkvijvertje aangelegd. Aan weerszijde, niet in beeld, staan nog wel de gebouwen van de St. Antoniusschool en de Mariaschool. Zie ook overzichtsfoto scholencomplex St. Annakerk.

Wie heeft voor amstelveenweb.com nog oude foto's van de kleuterschool? Of verhalen over de kleuterjuffen? Wij zouden het zeer op prijs stellen als deze op de website geplaatst mogen worden, mail naar: stefan@amstelveenweb.com met dank.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebouwen