Bijgewerkt: 22 augustus 2019

Dankende Actrice
Theo van der Nahmer - 2003

Foto's -> Kunstwerken -> Dankende Actrice

Dankende ActriceTheo van der Nahmer
(Amstelveenweb.com collectie - 2003)

Dankende actrice gemaakt door Theo van der Nahmer

Het beeld dat een dankende actrice voorstelt staat voor de Schouwburg Amstelveen (voorheen Cultureel Centrum Amstelveen - CCA). Het was destijds een schenking van de Stichting Beeldende Kunst ter gelegenheid van het eerste lustrum van het CCA in 1980.

Informatie over de kunstenaar
Theo van der Nahmer (Stratum, 19 maart 1917 Den Haag, 19 april 1989) was een Nederlandse beeldhouwer en tekenaar. Van der Nahmer werd geboren als zoon van een Eindhovense textielfabrikant. Hij volgde eerst van 1933 tot 1938 de opleiding Bouwkunde aan de Koninklijke School voor Nuttige en Beeldende Kunsten in 's-Hertogenbosch, waarna hij tot 1940 op advies van één van zijn docenten verderging met de opleiding tot beeldhouwer aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Theo van der Nahmer was lid van Pulchri Studio en mede-oprichter van de kunstenaarsgroepen Verve en Fugare. Hij maakte ook veel werken als tekenaar, met name pastels. Hij wordt gerekend tot de kunstenaars van de Nieuwe Haagse School. Hij was eerst getrouwd met Beatrice Schreuder, waaruit een dochter en een zoon zijn geboren, en later met de fotografe Marianne Dommisse, waaruit een zoon is geboren.
Bron: Wikipedia

Klik hier voor andere foto's in de categorie Kunstwerken