Bijgewerkt: 25 januari 2020

Kandidatenlijst-2018 BBA - 2017

Foto's -> Gebeurtenissen -> Burgemeester en Bestuurders

Kandidatenlijst-2018 BBA
(Foto Gemeente Amstelveen - 2017)

Peter Bot (BBA) wethouder Ruimtelijke ordening, Sport, Duurzaamheid, afvalbeheer, milieu en energie

Peter Bot wordt de lijsttrekker voor Burgerbelangen Amstelveen (bbA) voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Het bbA-bestuur draagt Peter voor op de ledenvergadering van 14 december 2017, waar de definitieve lijst wordt vastgesteld. BbA vindt Peter de ideale kandidaat-lijsttrekker, mede gezien de wijze, waarop hij invulling geeft aan zijn succesvol wethouderschap en in die functie altijd heel open en toegankelijk is voor alle Amstelveners.  Als wethouder is hij nu verantwoordelijk voor o.a. Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid, Sport en Milieu en Energie.

Op de ledenvergadering van 14 december presenteert bbA ook de kieslijst. BbA is trots een team van kandidaten te kunnen presenteren met ervaring als raadslid, burgerraadslid en fractieondersteuning. In willekeurige volgorde noemen wij het huidige raadslid Ewa Petiet , de burgerraadsleden Jacqueline Solleveld en Daniëlle de Kluijver en fractiemedewerker Ruud Kootker. Bij dit team hebben zich twee nieuwe kandidaten aangesloten. Allereerst is, dat Marga van Herteryck, voorheen gewaardeerd raadslid voor het CDA-Amstelveen, die besloten heeft de bbA gelederen te komen versterken. Nieuw is ook Henk Heuvingh, buiten de politiek tot voor kort onder andere bekend als voorzitter van AMVJ/Martinus.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Jitze Bakker fractievoorzitter van BBA tijdens de raadsvergadering op 8 november 2017


De huidige fractievoorzitter Jitze Bakker zal na de verkiezingen niet meer terugkeren in de raad. Door zijn nieuwe maatschappelijke functie is de combinatie van zijn werk met het zeer intensieve raadswerk in Amstelveen helaas niet meer mogelijk. Burgerbelangen Amstelveen heeft begrip voor de beslissing van Jitze, maar betreurt het, dat een goede, deskundige en toegewijde collega de politiek gaat verlaten. Jitze zal, met de verve die wij van hem gewend zijn, tot en met de raadsverkiezingen van maart de fractie blijven leiden.

De definitieve kieslijst wordt uiteraard vastgesteld tijdens de ledenvergadering van 14 december, maar het bestuur van bbA is er van overtuigd met deze lijsttrekker en kandidaten voor de gemeenteraad tijdens de komende verkiezingen hoge ogen te kunnen gooien.

Marga van Herteryck terug in de politiek voor bbA
Marga van Herteryck, voormalig CDA-Amstelveen coryfee, komt terug in de politiek. Acht jaar lang was zij in de periode 2006 - 2014 een actief gemeenteraadslid en maakte deel uit van de raadscommissie Burgers en Samenleving. Nu komt zij terug op de kieslijst van Burgerbelangen  Amstelveen (bbA). Die kieslijst wordt op de ledenvergadering van bbA op 14 december 2017 definitief.

Foto Amstelveen
(Foto Chris Smeenk - 2017)

Marga van Herteryck, wordt raadslid van BBA in 2018


Marga van Herteryck trok zich vier jaar geleden terug uit de politiek. Ze wilde meer tijd vrijmaken voor haar gezin. Wel heeft zij in die tijd altijd een vriendschappelijk contact onderhouden met diverse leden van bbA. 'Ik vond het wel een warme club' - zegt zij. 'Maar ook in mijn raadsperiode heb ik altijd goed met de mensen van bbA kunnen samenwerken. Dus toen ik gevraagd werd, of ik belangstelling had voor een plaats bij bbA heb ik ja gezegd. Ik vind het leuk om me met echt lokale politiek bezig te houden'. Marga van Herteryck is insolvency (regelingen voor het financieel onvermogen van ondernemingen en particulieren) medewerker bij het advocatenkantoor Florent in Amsterdam.

Precies evenveel vrouwen als mannen en veel nieuwe gezichten. Dat zijn de meest opvallende zaken van de kandidatenlijst  voor de verkiezingen van maart 2018 van Burgerbelangen Amstelveen (bbA),die het bestuur  aan de leden presenteert op de komende ledenvergadering op donderdag 14 december 2017. Bekend was al, dat bbA-wethouder Peter Bot als lijsttrekker wordt voorgesteld. Burgerlid Jacqueline Solleveld - Olthof is de nummer twee en fractiemedewerker Ruud Kootker staat op plaats drie. Voormalig CDA-raadslid Marga van Herteryck - Prinsen komt op de vierde plaats en het raadslid Ewa Petiet op plaats vijf.

Jacqueline Solleveld is zelfstandig ondernemer en zeer gespecialiseerd in de gezondheidszorg en patiëntenbeweging. Zij werkt o.a. voor het Zorginstituut Nederland, Patiëntenfederatie Nederland en is partner in de Amstelveense maatschap MJ Partners. Zij is nu voorzitter van het Amstelveen Fonds en was vanaf 2003 ruim 10 jaar betrokken bij de Muziek- en Dansschool Amstelveen, eerst als bestuurder en later als lid van de Raad van Toezicht.

Ruud Kootker is zelfstandig ondernemer en partner bij ProCorporate BV. Hij is interim-manager en adviseert bedrijven en instellingen op het gebied van conflictmanagement. Daarnaast is hij penningmeester van de VvE Woningen Oostwand van het Stadshart. Voorheen was hij onder andere  lid van de ledenraad van de Rabobank, bestuurslid van de Hockeyvereniging Amsterdam en in de 80-er jaren voorzitter van de hockeyvereniging HIC.

Foto Amstelveen
(Bron BBA - 2017)

De kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 van Burgerbelangen Amstelveen


Bekender in de lokale politiek is Marga van Herteryck - Prinsen. Zij was gedurende acht jaar een zeer gewaardeerd raadslid voor het CDA en besloot na een pauze van vier jaar een rentree in de politiek te maken, maar nu voor bbA. Marga werkt als insolventie-medewerker bij een advocatenkantoor in Amsterdam.

De jongste, maar wel met vier jaar raadservaring, is de nummer vijf Ewa Petiet. In de afgelopen jaren was zij lid van de Commissie Algemeen Bestuur en Middelen. Zij is HR- en organisatieadviseur bij de gemeente De Ronde Venen. Zij woont samen en heeft een dochter.

Op de zesde plaats staat Daniëlle de Kluijver, sinds enige maanden burgerlid voor bbA. Zij is werkzaam bij een grote multinational en heeft door haar vele reizen een grote internationale werkervaring opgedaan. Zij is lid van de Ledenraad van de Rabobank Amstel en Vecht.

Als achtervanger van de kandidaten staat de ervaren Ruud Oord op zeven. Hij heeft al bijna drie raadsperiodes meegemaakt en is bereid de komende jaren zijn ervaring met de nieuwe mensen te delen en hen te ondersteunen.

Daarna komt Henk Heuvingh. Hij wil zich in de komende jaren verdiepen in de politiek en zich het vak meer eigen maken. Starten als burgerraadslid is dan een mooi begin. Henks werkervaring ligt vooral in de jeugdzorg als manager / orthopedagoog bij diverse instellingen. In Amstelveen heeft hij bij een aantal sportverenigingen bestuursfuncties vervuld.

Vervolgens op de lijst ook oud raadslid en Martinus-bestuurslid Harrie Pijnenborg, de bbA-bestuursleden Paul van der Meer en Frits Suèr en daarna een vaste kern bestaande uit Annemarie Fakkeldij, Wil Emmerik - Snijder, Gerda Fokke en Rudel van der Kaay. De partij houdt twee plaatsen vrij, omdat het bestuur verwacht nog twee goede kandidaten aan de lijst te kunnen toevoegen. Voormalig raadslid en boegbeeld van bbA Linda Roos sluit de rij als lijstduwer, met daarvoor de bekende bbA-ers John Levie en Jaap Prent. De ledenvergadering van bbA is op donderdag 14 december 2017.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen