Bijgewerkt: 22 augustus 2019

Amstelveense Ondernemer van
het Jaar 2017-2018 - 2017

Foto's -> Gebeurtenissen -> Venstra Boekhandel

Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2017-2018
(Foto Anko Stoffels - 2017)

Boekhandel Venstra met Remco Houtepen - manager, Pier Rienks - eigenaar, Maaike Veeningen - Wethouder Economische Zaken en twee onbekende dames voor de redactie van Amstelveenweb

In de bomvolle en feestelijk aangeklede PR-zaal van het hoofdkantoor van KPMG vond op 14 november 2017 de Grande Finale van de eerste Amstelveense Ondernemer van het Jaar verkiezing plaats. Het werd een geweldige slotavond van een maandenlange race naar deze felbegeerde titel. Uit de ruim 100 inzendingen zijn eind september 10 genomineerden geselecteerd die in drie categorieën kans maakten om ‘Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2017-2018’ te worden. Maar natuurlijk kan er maar één ondernemer als winnaar uit de bus komen. Maaike Veeningen (D66) wethouder Economische Zaken maakte als juryvoorzitter bekend, dat de jury unaniem heeft gekozen voor Boekhandel Venstra; een bedrijf, dat ‘oer’ Amstelveens is, een persoonlijke aanpak combineert met een duidelijke visie voor de toekomst en dat anders kijkt naar haar eigen branche.

Over de verkiezing
Met de Ondernemer van het Jaar verkiezing wil de gemeente Amstelveen bijdragen aan een ondernemend en vernieuwend ondernemersklimaat. Samen met mede-initiatiefnemer de Ondernemersvereniging Amstelveen is deze tweejaarlijkse verkiezing in 2017 in Amstelveen gentroduceerd. Het doel is om ondernemingen in Amstelveen te stimuleren zich te presenteren en aan te zetten tot een duurzame, innovatieve en creatieve invulling van het ondernemerschap. De focus ligt daarbij op de MKB-ondernemers. De winnaar wordt afgevaardigd naar de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar van Noord-Holland 2018.

Geschiedenis van de Boekhandel
De VU Boekhandel, gevestigd in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit, is opgericht in 1967 door Pier Rienk Rienks als de eerste campusboekhandel in Nederland. Nadat Onno Venstra zijn boekenzaak in het Herenstraatje van het Amstelveense winkelcentrum het Binnenhof, in verkoop aanbood, kocht Pier Rienks deze zaak en hield de bekende naam Venstra aan, als Boekhandel Libris Venstra. Zie bij de voorgaande items andere berichten over de boekhandel.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen