Bijgewerkt: 5 juni 2020

Interim Burgemeester Fred de Graaf - 2013

Foto's -> Gebeurtenissen -> Burgemeester en Bestuurders

Interim Burgemeester Fred de Graaf
(Bron Wikipedia - 2013)

Fred de Graaf (VVD) de waarnemend burgemeester van Amstelveen

De Commissaris van de Koning in de Provincie Noord-Holland, de heer Johan Remkes heeft in overleg met de fractievoorzitters van de Amstelveense gemeenteraad op 17 december 2013 de heer Fred de Graaf benoemd tot waarnemend burgemeester. De heer de Graaf is tot 1 januari 2014 waarnemend burgemeester van de gemeente Bronckhorst. Sinds 2003 is hij lid van de Eerste Kamer. Hij is 63 jaar en lid van de VVD. Hij start zijn werkzaamheden in Amstelveen op 1 januari 2014.

Fred de Graaf
Godefridus Jan (Fred) de Graaf (Roosendaal, 28 februari 1950) is een politicus van de VVD. De Graaf studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na diverse banen bij ministeries werd hij in 1981 benoemd tot burgemeester van Leersum. Acht jaar later verruilde hij deze post voor het burgemeesterschap van de gemeente Vught. In 1999 werd hij burgemeester van Apeldoorn, als eerste VVD-burgemeester na vele burgemeesters van CDA-huize. De Graaf kwam landelijk in het nieuws na de aanslag op Koninginnedag 2009, toen hij, als eerst verantwoordelijke voor de openbare orde in de gemeente Apeldoorn, verschillende persconferenties gaf over het verloop van de gebeurtenissen. (Bron: Wikipedia)

Sollicitanten Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Amstelveen hebben 21 personen gesolliciteerd, onder wie 8 vrouwen en 13 mannen. Dit heeft Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Amstelveen.
Van de kandidaten hebben, of hadden 16 personen een fulltime functie in het (lokaal) openbaar bestuur, 5 personen hebben een functie daarbuiten. Onderverdeeld naar politieke richting: PvdA: 6, VVD: 5, Onbekend/geen: 4, CDA: 3, D66: 2, GroenLinks: 1. De nieuwe burgemeester wordt naar verwachting in juli 2014 benoemd.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen