Bijgewerkt: 1 juni 2020

Burgemeester van Zanen collecteert - 2012

Foto's -> Gebeurtenissen -> Burgemeester en Bestuurders

Burgemeester van Zanen collecteert
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Jan van Zanen en Yeter Tan, directeur van Rode Kruis Amstelveen praten even met elkaar, voor de collecte begint

In de week van 24 tot en met 30 juni 2012 wordt onder het motto 'Help het Rode Kruis helpen' campagne gevoerd voor de jaarlijkse Rode Kruis collecte. Op dinsdag 26 juni 2012 collecteerde burgemeester Jan van Zanen vanaf 15.30 uur voor het Rode Kruis Amstelveen op het Stadsplein.

rode kruis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De eerste sticker met een rode kruis krijgt Karel Steven fotograaf van het Buurtpersbureau van de burgemeester, na het betaling van 5 euro


In de collecteweek zullen duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis in heel Nederland gaan collecteren. Ook in Amstelveen zullen zo’n 130 vrijwilligers met de collectebus langs de deur gaan en in winkelcentra collecteren. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om via een sms’je geld te doneren! Een SMS kan gestuurd worden naar 4333 en kies dan RKAV2, RKAV4 of RKAV6. Er wordt dan 2, 4 of 6 euro aan het Rode Kruis gedoneerd.

rode kruis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De burgemeester verliest geen moment en collecteert bij deze dames met succes!


rode kruis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Deze bejaarde vrouw op het terras van een restaurant wordt ook niet ontzien


De opbrengst van de collecte in Amstelveen komt geheel ten goede aan het werk van het Amstelveense Rode Kruis. Ruim 135 vrijwilligers verzorgen met elkaar allerlei activiteiten, zoals het wandelen met ouderen, die moeilijk ter been zijn, de telefooncirkels voor het dagelijkse onderlinge contact en ook de creatieve ochtenden, waardoor o.a. een HIV en AIDS- project gesteund kan worden van Oegandese vrouwen en kinderen, die slachtoffer zijn van de oorlogssituatie aldaar.

rode kruis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Hoewel de foto's suggereren dat iedereen wat kleingeld geeft voor het Rode Kruis, is helaas de tegenovergestelde waar


rode kruis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Burgemeester Jan van Zanen bleek een doortastende collectant, een succes voor het Rode Kruis Amstelveen!'Uiteraard doe ik graag mee aan dit soort initiatieven. Het kunnen er niet genoeg zijn. Ik hoop, dat veel mensen een bijdrage geven aan de vele vrijwilligers die de komende dagen collecteren' -aldus de burgemeester.


Ook verzorgen vrijwilligers een ‘Middagje Uit’ voor ouderen in een Amstelveense verzorgingscentrum, aangepaste vakanties voor ouderen, zieken en gehandicapten in Rode Kruis vakantiehotels of op het vakantieschip ‘de Henri Dunant’. Rode Kruis chauffeurs vervoeren hen daarheen in de (ook voor rolstoelen geschikte) PAM-bus. EHBO’ers staan klaar bij allerlei evenementen zoals bij sportwedstrijden, de avondvierdaagse, of Koninginnedag, maar ook bij nare gebeurtenissen of rampen.

Al dit werk wordt gedaan door vrijwilligers. Vrijwillig betekent echter niet, dat deze activiteiten gratis zijn. Uw gift in de collectebus is hard nodig om deze projecten te bekostigen en zo mogelijk uit te breiden. Daarom doet het Rode Kruis een beroep op steun van de Amstelveense bevolking!Kijk ook op de nieuwe website: Rode Kruis Amstelveen

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen