Bijgewerkt: 21 oktober 2019

Jhr. Pieter Beelaerts van Blokland - 2011

Foto's -> Gebeurtenissen -> Burgemeester en Bestuurders

Jhr. Pieter Beelaerts  van Blokland
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Jhr. Pieter Beelaerts van Blokland aan de koffie in de Paaskerk

Op dinsdagavond 31 mei 2011 organiseerde het CDA Amstelveen een lezing in de Paaskerk, in Amstelveen door Jhr. Pieter Beelaerts van Blokland (79). Hij is oud-minister van VROM én oud-burgemeester van Amstelveen.

Beelaerts Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Jhr. Pieter Beelaerts van Blokland in gesprek met oud-wethouder Piet Heemskerk


Beelaerts Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Vlnr.: Jhr. Pieter Beelaerts van Blokland , wethouder Jan-Willem Groot en Jos Groot voorzitter CDA-Amstelveen nog even op de foto, voor de lezing begint


Beelaerts van Blokland ging het op zijn inspirerende, afgewogen en unieke wijze hebben over de koers van de gemeentepolitiek in tijden van bezuinigingen, en over de toekomst van het CDA, een thema dat voor iedereen geïnteresseerd in politiek interessant is. Zeker met een oudgediende in de lokale en nationale politiek aan het woord.

Beelaerts Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De lezing van de oud-burgemeester van Amstelveen werd goed bezocht


Beelaerts Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Pieter Beelaerts van Blokland is goed op de hoogte, wat er in Nederland gebeurt en ondanks, dat de lezing heel serieuze thema's aansneed, er was altijd tijd voor een anekdote, of voor een grapje. De aanwezigen genoten van het verhaal van de jonkheer


De heer Beelaerts van Blokland, was tussen 1971-1977 burgemeester van Amstelveen. Op 19 december 1977 stopte hij als burgemeester van Amstelveen. Vanaf die datum werd hij als deskundige op het gebied van de ruimtelijke ordening minister in het eerste kabinet -Van Agt I. Tijdens zijn ministerschap werd de Verstedelijkingsnota behandeld die de aanzet gaf tot ontwikkeling van groeikernen als Alphen aan den Rijn, Lelystad en Hoorn.

Lees meer over Jhr. Pieter Beelaerts van Blokland bij Bestuurders

Klik hier voor andere foto's in de categorie Gebeurtenissen